Ötről hatra jutottunk

2023-11-01 14:45:39
Kisvárda FC

Túlteljesítettük az előző kör góltermését és volt egy mesterhármasunk is. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A Mol Magyar Kupában a szerdai munkaszüneti napon nem szabadságolta magát csapatunk – magabiztos győzelemmel jutott tovább. Illő és elvárt is volt ez a fajta különbség, és az, hogy kidomborodjon a felek között meglévő három osztálynyi differencia.

Ezzel együtt az óbudai Unione FC – amely a Budapest-bajnokság I. osztályának lassan örökös bajnoka, de a magasabb osztályú szereplést nem vállalja – jól küzdő ellenfél volt, körömszakadtáig védekezett, és az olyan spílerei, mint Czvitkovics Péter vagy a csereként beállt Kulcsár Tamás révén olykor ellentámadásokra is futotta az erejéből.

Az elején egykapuztunk, Boban Nikolov törte meg a jeget a gyönyörű már-már nyárias napsütésben, megszerezve első kisvárdai gólját tétmeccsen. Aztán Vida Kristopher percei és góljai következtek – szélsőnk zsinórban háromszor talált be, a harmadik után mosolyogva tartotta feje fölé a hálóból kiszedett labdát (borítófotónkon).

Bohdan Melnik gólja azt jelentette, hogy éppúgy öt gólig jutottunk, mint az előző fordulóban a Pilis ellen, majd Driton Camaj fejese révén azt is felülmúltuk, így ötről a hatra jutottunk.

Kiemelendő, hogy Rubus Tamás újra klubunk első számú csapatában jutott lehetőséghez tétmeccsen, ilyenre legutóbb csaknem két éve, 2021. november 20-án, a gyirmóti bajnokin (1–1) volt példa.

Csapatunk ott van tehát a legjobb 16 között, a nyolcaddöntőre – amelynek sorsolását csütörtökön este a Honvéd–Paks kupameccs után készítik el az M4 Sport élő adásában – már 2024-ben kerül sor.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

UNIONE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–6 (0–3)

III. Kerület Sporttelep, 500 néző, v.: Sipos T.

UNIONE: Tavasi – Paár, Koplányi, Gazdik (Radovits, 70.), Kaszai (Kulcsár T., 56.), Horváth B. (Keresztesi a szünetben), Vass Sz., Nagy T., Téglás, Aribi (Visegrádi, 68.), Czvitkovics (Melczer, 56.). Edző: Szabó András

KISVÁRDA: Petkovics – R. Stefan, Lippai (Melnik, 61.), Rubus (Jovicic, 61.), Alic (Camaj, 61.) – Nikolov (Ötvös, 61.), Körmendi – Czékus, Makowski (Cipetic, 61.), Vida K. – Ilievszki. Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Nikolov (0–1) a 13., Vida K. (0–2) a 30., Vida K. K. (0–3) a 45., Vida K. (0–4) az 53., Melnik (0–5) a 87., Camaj (0–6) a 90. percben


A gólok története

13. perc: Vida Kristopher baloldali beadása után Czékus tette vissza a labdát Nikolovhoz, akinek nyolcméteres lövése egy védőn megpattanva a kapufáról vágódott a jobb alsó sarokba, 0–1.

30. perc: Czékus jobbról középre gurított, a labdát Makowski 5 méterről sarokkal játszotta tovább, Koplányii röviden mentett, Vida Kristopher pedig 12 méterről a bal felső sarokba bombázta, 0–2.

45. perc: Nikolov ugratta ki a jobb oldalon Iliveszki, aki visszapasszolt Nikolovnak, aki az érkező Vida Kristopherhez tálalt, ő pedig tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 0–3.

53. perc: Czékus lódult meg a jobb oldalon középre adásából Ilievszki lövését Tavasi még hárította, de a kipattanóból Vida Kristopher 5 méterről a léc alá lőtt, mesterhármas! 0–4.

87. perc: Czékus tolta a labdát jobbra Melnikhez, aki 14 méterről éles szögből úgy lőtt kapura, hogy a labda a jobboldali kapufáról vágódott a hálóba, 0–5.

90. perc: Czékus jobbról lágyan középre emelt, Camaj pedig három méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, 0–6.


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló