Ötödször is vendégségben – most Diósgyőrben

2023-08-25 12:21:01
Kisvárda FC

A legutóbbihoz képest szervezettebbnek kell lenni a csapatnak. BEHARANGOZÓ

Hétfő után szombaton is pályára lép csapatunk ezen a héten az OTP Bank Ligában, vagyis öt nappal kevesebb idő telik el két meccs között, mint legutóbb az MTK elleni és a debreceni fellépés között. Az ötödik fordulóban az újonc, de az élvonalban nagy múlttal rendelkező, a legjobbak mezőnyébe két év után visszatérő Dósgyőri VTK vendégei leszünk, a meccs 17.45-kor kezdődik.

„Annyi a különbség, hogy a taktikai periodizáció szempontjából az egyik napon vegyesen kellett erőnléti és taktikai elemeket elsajátítanunk, ezt meg tudtuk valósítani – mutatott rá Gerliczki Máté, NB I-es csapatunk megbízott vezetőedzője. – A hétfői meccset követően kedden reggel már edzettünk, ez azért is jó döntésnek bizonyult, mert nagyon gyorsan tisztáztunk mindent, azt is, hogy mi az az út, amit ezen a héten követnünk kell, miben kell fejlődni. Ezzel együtt nehéz volt megélni a legutóbbi mérkőzést, főleg azért, mert az egyenlítést követően nemcsak a döntetlen elérésének lehetősége csillant fel, hanem a győzelemé is, aztán egyetlen rossz mozdulat következtében romba dőltek az álmok. Lezártuk a legutóbbi mérkőzést, csak azt tartottuk szem előtt, hogy Diósgyőrben sikeresek legyünk.”

Ez vajon hogyan érhető el? A DVTK a jelek szerint felvette az élvonal tempóját, igaz, eddigi két hazai meccsének (Puskás Akadémia 0–1, Paks 1–1) egyikét sem tudta megnyerni.

„Nagyon erős riválisra számítunk, a Diósgyőr rengeteg, köztük jó néhány remek játékost is igazolt – jellemezte az ellenfelet Gerliczki Máté. – A fiatalszabálynak megfelelő játékost az elmúlt hetekben nem is foglalkoztattak, ebben is különböznek tőlünk. Nehéz mérkőzésre számítunk, sok néző előtt és jó hangulatban, azt szeretném, ha a körülmények bennünket is feldobnának, és a magunk javára tudnánk fordítani. Persze nem bánnánk, ha nem most születne meg ellenfelünk első otthoni győzelme ebben a bajnokságban, ehhez a legutóbbihoz képest szervezettebbé kell tenni a csapatunkat, és minimalizálni azokat az időszakokat, amikor úgymond nem tudtunk hatékonyak lenni.”


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő