Ölelésre és folytatásra várva

2020-05-12 13:28:03
Kisvárda FC

Balhátvédünk, Rados Protics már két hónapja nem látta a családját, így a téli bajnoki szünetben született kislányát sem.

Van olyan magyar játékosunk, aki a vírushelyzet kirobbanása és a bajnokság felfüggesztése óta nem járt szűkebb hazájában és nem látta a szüleit, de a családos futballistáink közül kétségtelenül Rados Protics van a legnehezebb helyzetben. Ő az egyedüli játékosunk, aki március óta nem látta a szeretteit, nem tudta magához ölelni lányait, közte a négyhónapos csecsemőt sem.

„Így van, nagyon nehéz időszak van mögöttünk, mert két hónapja nem láttuk egymást – sóhajtott Rados Protics. – Abban bízom, hogy ez a helyzet hamarosan megoldódik, megnyitják a határokat, és akkor viszontláthatom a családomat. Természetesen nagyon hiányzik a feleségem és a két kislányom, akik közül az idősebb három és fél éves, a kisebbik pedig négy hónapos. Ő a bajnoki szünetben született, akkoriban mellettük lehettem, de januárban még nem utazhatott, mert még vizsgálatok vártak rá, így egyedül utaztam vissza Kisvárdára. Szerencsére ebben a helyzetben számíthattam szerb csapat- és honfitársaim, Nemanja Obradovics valamint Szlobodan Szimovics támogatására, de ez fordítva is így volt, amikor ők érkeztek Kisvárdára, én segítettem nekik a beilleszkedésben. Az elmúlt hetekben sok időt töltöttünk együtt, és igyekszünk pozitívan gondolkodni.”

A lassan két és fél éve klubunkban szereplő Rados Protics eddig 55 bajnoki mérkőzést játszott kisvárdai színekben, abból 48-at az élvonalban. Március közepén talán ő sem gondolta volna, hogy a következő fellépésére több mint két hónapot kell várnia. De vajon a 2019-2020-as bajnokságban eddig egyetlen meccset (a Ferencváros ellen sárga lapos eltiltása miatt hiányzott) kihagyó balhátvédünk jó ötletnek tartja-e a bajnoki folytatás elrendelését?

„Azok közé tartozom, akiknek az a véleménye, hogy a bajnokság végeredményének a pályán kell eldőlnie – helyeselt a 33 éves futballista. – De csak akkor, ha minden szükséges intézkedést megtesznek a biztonságunk érdekében. Remélem, a folytatásban nagyon jó eredményeket tudunk majd elérni, miközben mindenki egészséges is marad.”


A borítófotón: Rados Protics várja az Újpest elleni folytatást, még ha tudja is, hogy a lelátó nem olyan képet fog festeni, mint a két csapat legutóbbi, kisvárdai mérkőzésén

Fotó: Nyulak Nikoletta


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló