Nyugodtabb lehet a befejezés

2021-04-09 22:34:07
Kisvárda FC

A bajnokság során másodszor is legyőztük idegenben a saját stadionjában mostanában remeklő Mezőkövesdet – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Az első érdekességre nyomban a térfélválasztáskor figyelmesek lehettünk, hiszen hazai oldalon Cseri Tamás, kisvárdai részről pedig Dombó Dávid viselte a csapatkapitányi karszalagot, márpedig ennek a két játékosnak a másik félnél is akadt meghatározó korszaka. A meccs előtt tovább gyarapodott a kisvárdai sérültlista, Horváth Zoltán a kificamodott bokája miatt nem tudott pályára lépni, így ebben az értelemben csatlakozott az ugyancsak maródi Gosztonyi Andráshoz, Rubus Tamáshoz, Lucashoz, Szlobodan Szimovicshoz és Jaroslav Navrátilhoz.

A péntek esti bajnokin elsőként Dombónak akadt dolga, de a léc fölé tenyerelte Jakub Vojtus távoli szabadrúgása után a labdát. Egyébként pedig elmondható volt, hogy a 13 bajnoki meccsből álló veretlenségi sorozatát a múlt héten, Felcsúton lezáró Mezőkövesd ellen uraltuk a meccs első részét, aggodalomra az adott okot, hogy miként a Fehérvár ellen, most is korán besárgult belső védőnk, Cornel Ene. A játék képe alapján azonban nem volt meglepő, hogy vezetést szereztünk: Sassá, miként a két csapat ugyanitt játszott októberi meccsén, most is megdöngette a lécet, a kövesdi kapu nem szabadult fel, és a kisvárdai színekben ötvenedik NB I-es meccsét játszó Claudiu Bumba kiharcolta, majd gólra váltotta a megítélt tizenegyest.

Fordulatszámot váltott a Mezőkövesd, átvette a meccs irányítását, és közvetlenül a szünet előtt egyenlíthetett volna, de a kapu elé forduló Vojtus hatméteres, ziccerből leadott lövését Dombó földöntúli bravúrral hárította.

A múlt héten mi kerültünk viszonylag korán emberelőnybe, ezúttal viszont majd’ egy félidőnyit játszhattunk emberhátrányban. Ene ugyanis közvetlenül szünet után megkapta a második sárga lapját, a helyét a védelemben Herdi Prenga foglalta el, miután csereként állt be a bokájára rúgást kapott Ötvös Bence helyett, aki pedig bíztatóan mozgott az első félidőben, a gól kiharcolásából is kivette a rászét. Szóval, nehéznek ígérkezett a meccs hátralévő része, és a Kövesd a kiállítás után egyből nagy fölénybe került. Ha már itt tartunk, Iványi Zoltán a hazaiak csatárát, Antonio Vutovot is leparancsolhatta volna, hiszen azok után, hogy sárgát kapott, egy perc múlva ingerülten reklamált, és az ilyenért fokozottan jár a figyelmeztetés, ami ugye a második lett volna a bolgár csatár esetében. Pintér Attila rögvest le is cserélte játékosát.

Nagy volt tehát a kövesdi fölény, de nem állítanánk, hogy záporoztak a helyzetek a kapunk előtt. Vajda Sándor emelésénél és Vojtus bevetődve kapu mellé küldött spiccelésénél éltünk át igazán meleg pillanatokat, a beívelések után Dombó rendre határozott volt, az pedig újfent kiderült, hogy Bohdan Melnik védekező középpályásként szerepeltetése telitalálatnak számít. Akadtak kontráink, amelyek végén eldönthettük volna a meccs sorsát: Sassá kétszer is ígéretesen lódult meg, de már érezhető volt a mozgásán a fáradtság, a csereként beállt Jelena Richárd pedig egyedül vezette a kapusra a labdát, de nagy ziccerben „eltörte” a labdát és mellé lőtt.

A rendes játékidő vége előtt viszont Ricsi két szögletet kiharcolva tartotta a labdát a hazai kapu előtt, miközben a sarokrúgásokhoz fel sem mentek a jól fejelő játékosaink, akik hátul az elhárításban fáradoztak inkább. Lepergett az öt perc hosszabbítás is, megőriztük az előnyt, megszereztük a három pontot.

Pontból 38 áll a nevünk mellett, utolértük a Mezőkövesdet, amely az utóbbi nyolc hazai meccséből hetet megnyert, és csak a Fradit hagyta egyetlen ponthoz jutni. És ez a győzelem azt jelenti, hogy... No, de ilyesmit nem írunk le addig, amíg matematikailag nem dőlt el. Úgyhogy maradjunk annyiban: ez a győzelem azt jelenti, hogy nyugodtabban készülhetünk az Újpest elleni szerdai kupaelődöntőre!


OTP BANK LIGA: 28. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)

Mezőkövesd, zárt kapuk mögött, v.: Iványi Z. (Albert I., Medovarszki J. – Bogár, Kulcsár K.)

MEZŐKÖVESD: Szappanos – Farkas D., Katanec, Szeles T., Vadnai (Vajda S., 55.) – Chrien (Kavtaradze, 85.), Rui Pedro (Jurina, a szünetben), Martic (Kamenar, 67.) – Vojtus, Vutov (Nagy D., 55.), Cseri T. Vezetőedző: Pintér Attila

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Ene, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Bumba (Kravcsenko, 94.), Ötvös (Prenga, 53.), Sassá (Kovácsréti, 94.) – Viana (Jelena, 80.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Bumba (11-esből, 0–1) a 20. percben. Kiállítva: Ene a 49. percben


A fontosabb események

20. perc: Ötvös – miközben szabálytalankodtak vele szemben – a tizenhatos előteréből balra passzolt Sassához, akinek 12 méteres lövése a jobb felső saroknál a lécet találta el. A labda magasra pattant, majd Bumba csapott le rá, aki előbb a jobb oldalon kivezette azt a tizenhatoson kívülre, majd visszafordult vele, és már a büntetőterületen belül járva Ötvöshöz passzolt, miközben Rui Pedro felvágta. A megítélt tizenegyest Bumba végezte el, jobblábas lövése a balra vetődő Szappanos mellett a jobboldali kapufáról gurult a hálóba, 0–1.

49. perc: Ene a kezdőkörnél hátulról rúgott bele Chrienbe. A játékvezető kis fáziskéséssel ugyan, de magához rendelte a védőt, akinek az első félidő elejéhez hasonlóan a szünet után közvetlenül is felmutatta a sárga lapot, ami esetében a második volt, így pirossá „érett”.


next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló