Nyolcadszor is veszítettünk a Vidi vendégeként

2022-11-13 16:22:38
Kisvárda FC

A második félidő elején felcsillant a remény, de a szépítés után gyorsan gólt kaptunk, így minden eldőlt. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A vasárnapi évzáró bajnokin sem sikerült megszakítani a Fehérvár ellen meglévő negatív idegenbeli sorozatunkat, és nyolcadszor is veszítettünk a Vidi vendégségében. Ezúttal 4–1-re, és ha már ki kellett kapni, annak a különbsége azért lehetett volna emészthetőbb.

Pedig a ZTE elleni keddi hazai fiaskó (0–3) után visszatért az alapcsapat, amely a szezon nagy részében jól teljesített, és a játék képe is arról árulkodott, hogy talán kiegyenesedhetünk. Ám amint kapura ment az első lövés, megszerezte a vezetést a Fehérvár, a másodikból pedig megduplázta az előnyt. Az már külön pechünk, hogy Schön Szabolcs mindkét lövése megpattant egy kisvárdai lábon.

A két gól között két nagy egyenlítési lehetőséget is kihagytunk, Jaroslav Navrátil lövését nagy bravúrral védte Kovács Dániel, Dominik Kovacic pedig közelről fejelt fölé. A kontratámadásból lett 2–0 az eredmény.

A második félidőre más tempóban jöttünk ki, beszorítottuk a Vidit, és szépítettünk is Rafal Makowski szezonbeli hatodik góljával. Vérszemet kaptunk, mentünk előre, csakhogy három perc múlva megkaptuk a harmadikat is, amihez kellett Artem Odincov hajmeresztő kifutása. A végén még egy különös góllal pecsételte meg a sorsunkat a Vidi, Janisz Karabeljov kiállítása miatt létszámban is megfogyatkoztunk, így bár a harmadik helyen telelünk (tehát nem minden rossz, ha a vége rossz), az utolsó két meccs emléke miatt nem a legjobb érzésekkel mehetünk a téli szünetre.


OTP BAJK LIGA: 16. FORDULÓ

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 4–1 (2–0)

Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 2552 néző, v.: Erdős (Tóth V., Bornemissza)

FEHÉRVÁR: Kovács D. – Bese B., Szerafimov, Fiola, Stopira – Pokorny, Lednev (Kodro, 69.) – Menyhárt Zs. (Lirim M. Kastrati, 59.), Houri, Schön (Kovács B., 89.) – Dárdai P. Vezetőedző: Huszti Szabolcs

KISVÁRDA: Odincov – Hej, D. Kovacic, Széles, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnik, 74.) – Navrátil (Ilievszki, 59.), Makowski, Camaj (Asani, 59.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Schön (1–0) a 25., Schön (2–0) a 31., Makowski (2–1) a 62., Lirim M. Kastrati (3–1) a 65., Dárdai P. (4–1) a 88. percben

Kiállítva: Karabeljov a 92. percben


A fontosabb események

25. perc: Dárdai Pál lódult meg a jobb oldalon, középre passzolt az akciót kísérő Schönhöz, aki 17 méterről ballal kapura lőtt, a labda az elforduló Hej jobb sarkáról vágódott Odincov keze felett a kapu bal oldalába, 1–0.

31. perc: Lednev játszotta a labdát balra Schön elé, ő éles szögből az öt és felessel egy magasságból ballal kapura lőtt, a labda a blokkolni igyekvő Széles jobb vádliján megpattanva vágódott a bal alsó sarokba, 2–0.

62. perc: Asani baloldali, ballábas szöglete után az öt és felesen álló Széles jobb lábáról a jobboldali kapufára pattant a labda, Lirim M. Kastrati felszabadítása után Dárdai Pál bokájáról Makowski elé került a labda, amit balról nyolc méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtt, 2–1.

65. perc: Lednev indította a saját térfeléről a kiugró Lirim M. Kastratit, aki elé Odincov feleslegesen futott ki a kapujából a tizenhatos vonaláig, a cserejátékos könnyedén eltolta mellette a labdát, majd öt méterről ballal az üres kapu közepébe gurította, 3–1.

88. perc: Lirim M. Kastrati ívelt jobbról a térfél közepéről a kapu elé Dárdai Pál pedig a jobboldali kapufánál felugorva, ballal kapura emelte a labdát, amit Odincov a jobboldali kapufára ütött, és az onnan a kapu közepébe pattant, 4–1.

92. perc: Karabeljov rántotta le a felezővonalnál Hourit, amiért a vendégek középpályása sárga lapot kapott – a másodikat a meccsen, így a kiállítás sorsára jutott.


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló