Nyertünk ott, ahol szoktunk

2021-04-22 01:05:44
Kisvárda FC

Az MTK elleni sikerünk azt jelenti, hogy a negyedik helyért vagyunk harcban – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A bennmaradás biztos tudatában léptünk fel ott, ahol rendszerint jól megy a futball: az MTK otthonában. Tét azért három fordulóval és négy pályára lépéssel a bajnokság zárása előtt is maradt, mert ugyan biztossá vált a bennmaradásunk, de a negyedik helyért, és bizonyos esetben a nemzetközi kupaszereplésért azért versenyben maradtunk. Az egyik rivális éppen a szerdai ellenfél, az MTK, amellyel azonos mérleggel és pontszámmal vártuk a hétközi fordulót.

Az első megindulás ugyan a miénk volt, de hat perc elteltével a hazaiak neve mellé már három kapuralövést jegyezhettünk fel – szerencsére Dombó Dávid állta a sarat. Idővel kiegyenlítődött a játék, és amikor Matheus Leoni pompásan kapu elé csavarta a labdát szabadrúgásból, Lazar Csirkovics remekül érkezett, és a hálóba fejelt.

Újabban egy szerzett góllal meg tudjuk nyerni a mérkőzéseket, és most sem történt másként. A második félidő legnecesebb jelenete az volt, amikor a kezdőcsapatba a bemelegítés során, Bojan Miovszki sérülése miatt bekerülő Varga Roland a lécre csavart szabadrúgásból, de kontráink révén inkább mi álltunk közelebb a második gólhoz. Az végül nem született meg, de ahogy szoktuk, most is nyertünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol a mérlegünk hét bajnoki meccsen hat győzelem és egy döntetlen.

Néhány óráig a negyedik helyezést is birtokoltuk, amit estére a Paks visszavett, de minden jel arra utal, hogy a tolnaiakkal az utolsó fordulóig harcban leszünk, amikor is egymás ellen játszunk a Várkertben. Addig is szombaton a Diósgyőrt fogadjuk, majd Zalaegerszegre utazunk, vagyis a két kiesés ellen harcban lévő csapat ellen lépünk pályára.

Milyen jó, hogy abban a küzdelemben mi már nem vagyunk érintettek...


OTP BANK LIGA: 30. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Pillók (Tóth V., Huszár – Zierkelbach, Radványi)

MTK: Mijatovics – Alho, Varju, Nagy Zs., Herrera (Cseke B., 82.) – Kata (Perkovics, 58.), Dimitrov (Bíró B., 76.) – Prosser, Kanta J. (Palincsár, 58.), Schön – Varga R. Vezetőedző: Michael Boris

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Bumba (Ötvös, 78.), Zlicsics (Kovácsréti, a szünetben), Camaj (Jelena, a szünetben) – Sassá (Viana, 83.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Csirkovics (0–1) a 24. percben


A gól története

24. perc: Leoni végzett el szabadrúgást balról, a térfél közepéről. Beívelése után a szabadon érkező Csirkovics tíz méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 0–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló