Női válogatott meccs a Várkertben

2021-11-29 16:41:34
Kisvárda FC

Kedden 18 órától Ukrajna ellen Kisvárdán játszik világbajnoki selejtezőt a magyar nemzeti csapat.

Hétfőn előbb a magyar, majd az ukrán válogatott játékosai edzettek a Várkerti Stadionban, hogy ismerkedjenek a másnapi, vagyis kedden 18 órakor kezdődő női világbajnoki selejtező helyszínével. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a földrajzi elhelyezkedés miatt kérte fel rendezőnek Kisvárdát, ahol első alkalommal rendeznek hivatalos válogatottak közötti mérkőzést.


A két csapat még nem találkozott a 2023-as vb-re kvalifikáló sorozatban, ám a mieink éppen azért tekintik fő riválisuknak Ukrajnát, mert előttünk rangsorolva a harmadik kalapból sorsolták, márpedig meg kell őket előznünk ahhoz, hogy legközelebb mi mondhassuk el ezt magunkról. Mindenesetre Ukrajnában komolyan veszik a női futballt, amit az is jelez, hogy a Barcelona csapatával női Bajnokok Ligáját nyert edző, Lluís Cortés a szövetségi kapitány. A magyaroké pedig a német Margret Kratz, akinek a neve szintén jól cseng a szakmában.

„Most voltam eddig talán a legjobb helyzetben a keret kialakításánál, ugyanis Sipos Lillán kívül egyetlen játékos sem sérült vagy beteg azok közül, akiket meg szerettem volna hívni. Remélem, ez így is marad a találkozóig. Ezúttal is számítok az idősebb játékosok tapasztalatára és arra a képességükre, hogy nagy nyomás alatt is tudnak jó döntéseket hozni. A legutóbbi mérkőzésünkön hátrányba kerültünk Feröer szigetek ellen és ekkor is ők jöttek előre és oldották meg a helyzetet játékukkal és góljaikkal. A fiatalabbak pedig nagyon sokat hozzátesznek a csapathoz motivációjukkal és energiájukkal. Azt gondolom, a korosztályok jó elegyét sikerült kialakítani, ami nagyon fontos a keretben. Mióta itt vagyok, debütált a felnőttek között Németh Diána, Papp Luca, Savanya Csilla, Vachter Fanni és Pápai Emőke is. De rendszeresen lehetőséghez jut Nagy Virág, Pusztai Sára és Kovács Laura is, akik szintén nagyon fiatalok még" – nyilatkozta Margret Kratz az mlsz.hu-nak.


A magyar válogatott keretében több, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéhez kötődő játékos is helyet kapott: a nyírbátori származású kapus, Bíró Barbara (a Haladás-Viktória játékosa jelenleg), a Petneházáról indult Oláh Adrienn (jelenleg ETO FC Győr), a pályafutását Mátészalkáról indító, jelenleg Németországban légióskodó Kocsán Petra (TSG Hoffenheim), továbbá a 100-szoros válogatott Csiszár Henrietta, aki hajdúnánási ugyan, de a Várda LA U14-es csapatában játszó öccse, Csiszár Levente révén kötődik Kisvárdához.

Miattuk is érdemes lesz a helyszínen megtekinteni a mérkőzést, amelyre a B oldali szektorokat nyitják meg. Jegyek csak online lehet vásárolni a jegy.mlsz.hu oldalon, ezer forintos egységáron. A diákok ingyen tekinthetik meg a mérkőzés, de nekik is meg kell váltaniuk a nulla forintos regisztrációs jegyet. A jegy csak védettségi igazolással, kiskorúak esetében védettséggel rendelkező felnőtt kísérővel érvényes. A rendezők kérik, hogy a belépőket lehetőség szerint kinyomtatva vigyék magukkal.

Fotók: kisvardafc.hu/Ombodi TamásLatest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló