„Nincs mese, tovább kell jutnunk!”

2023-10-31 12:11:36
Kisvárda FC

A BLSZ I. osztályú Unione FC vendégeként Óbudán játszunk szerdán a Mol Magyar Kupában. BEHARANGOZÓ

A Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő Unione FC vendégeként lépünk szerdán délben pályára a Mol Magyar Kupában. A tét a legjobb 16 közé jutás. A továbbjutás kérdése egyetlen mérkőzésen dől el.

Az Unione FC a BLSZ I. osztályban az ötödik helyen áll, legutóbbi négy mérkőzését egyaránt megnyerte. A kupasorozatban a BLSZ II. osztályú Nimród SE (5–1), az NB III-as Érdi VSE (3–1) és a hozzá hasonlóan BLSZ egyes Csepel UFC (1–0) elleni győzelmekkel jutott el odáig, hogy NB I-es csapattal mérkőzhessen meg.

A fővárosi csapat keretében jól ismert, de a pályafutása zenitjén már túljutott játékosok éppúgy helyet kapnak, mint a fiatalabb generáció képviselői. Előbbi kategóriába tartozik Czvitkovics Péter, Kulcsár Tamás, Melczer Vilmos, Szabó Tibor vagy éppen Máthé Gábor, és az edző, a korábbi újpesti játékos, Szabó András is jól ismert alakja a futballunknak.

„Két mérkőzésünk lesz a héten, nyilván első körben nem ártana, ha stabilizálnánk a helyünket a bajnoki tabellán, ezért a ZTE elleni vasárnapi bajnokin van a hangsúly, hiszen az a legfontosabb sorozat a számunkra – mondta Mátyus János, csapatunk vezetőedzője. – És itt jön a de... Maximális komolysággal állunk a szerdai mérkőzéshez, hiszen minden sikerélményre, apróra, nagyobbra és nagyon nagyra is szükségünk van. Bárcsak ott tartanánk már, hogy a helyzetünk jó, és nagyobb hangsúlyt tudunk majd fektetni a kupasorozatra is, hiszen a tavalyi személyesen átélt emlékek alapján tudom, mekkora élményt is jelent a döntőig tartó menetelés.”

Mátyus János a pilisi kupafellépés kapcsán is ódzkodott attól a kifejezésről, hogy kötelező, meg egyébként is van kiket respektálni az Unione FC soraiban.

„Nincs mese, tovább kell jutnunk! – adta ki a jelszót szerdára a vezetőedző. – Érdekes összetételű csapat az Unione, amely valamikor baráti társaságnak indult, régi jó futballisták alkották a keretüket, ez mostanra változott, de még az én korosztályomból is van futballista a csapatban.”

A vezetőedző elmondta, alapból arra is alkalmas lenne ez a mérkőzés, hogy a bajnokságban kevesebb játéklehetőséghez jutó futballisták bizonyítási lehetőséget kapjanak, de annyi a hiányzó (Milos Szpaszics, Jasmin Mesanovic, Dominik Kovacic, Lucas, Czérna Erik), hogy a teljes sorcserére nincs lehetőség, ezzel együtt lesz változás a bajnokikon megszokott csapatban.

A mérkőzés helyszíne a III. Kerületi TVE Sporttelepe (III. kerület, Kalap u. 1-3.), annak is a műfüves pályája, mivel a stadion gyepszőnyegét felújítják. Szurkolóink számára jó hír, hogy a hazai klub tulajdonosának döntése értelmében a vendégszektorba jegyet váltó drukkereket egy-egy szendvicsre és üdítőre vagy sörre vendégül látják.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

UNIONE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD

Budapest, III. Ker. Sporttelep, szerda, 12.00

Vezeti: Sipos Tamás (Márkus Tamás, Nagy Viktor – tartalékjátékvezető: Katona Balázs)


A borítófotón: Miként a legutóbbi kupameccsen, Pilisen, Körmendi Kevin játéka most is előtérbe kerülhet


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló