Nem tör gólkirályi babérokra

2021-01-29 09:36:20
Kisvárda FC

Szlobodan Szimoviccsal még nem fordult elő, hogy ilyen előkelő helyen állt volna a rangsorban.

Pályafutása során eddig a Szpartak Szubotica csapatában szerepelt a leggólerősebben Szlobodan Szimovics, aki a szabadkai csapatban négy találatig jutott. Szerb középpályásunk ezt közelítette meg azzal, hogy a szerdai, Fehérvár elleni mérkőzésünkön már szezonbeli harmadik találatát szerezte, amivel ráadásul – Fernando Vianával és Jaroslav Navrátillal holtversenyben – vezeti a házi góllövőlistát is.

„Boldog vagyok emiatt, annak tudatában is, hogy nem kifejezetten ez a munkám a pályán, sokkal inkább a védekezés – mondta a korábban két idegenbeli meccsen, Újpesten és Mezőkövesden betaláló, így a kisvárdai stadionban az első gólját jegyző Szlobodan Szimovics. – Mindig a győzelem, az eredmény az elsődleges, nem számít, hogy ki szerzi a gólt. Ami történt, megtörtént, köszönöm Istennek és a csapattársaknak, hogy gólt szereztem és nyertünk, de immár a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Az is igaz, sosem vezettem még a házi góllövőlistát egyik csapatomban sem. Valamiért ez most így alakult, de nem török ilyen babérokra, nem bánom, ha ezen a téren többen megelőznek majd a csapatból, csak jól szerepeljünk. A mostani gólom? Hej Viktor adta középre a labdát jobbról, az ellenfél védője, Stopira elvétette a felszabadítást, és úgy tűnt, elhagyja a labda a pályát, de Sassá nagyon jól reagált rá, és megmentette az alapvonal elöl, egyből középre adta, én pedig úgy tettem bele a lábam, hogy a kapuba került.”

Ezzel a nem akármilyen győzelemmel csapatunk hat meccsből álló nyeretlenségi sorozatot zárt le. Lehetett ebben reálisan bízni, hogy ez éppen a Fehérvár ellen történik meg?

„Tisztában voltam vele, hogy a két legmeghatározóbb magyar csapatot, a Ferencvárost és a Fehérvárt még sosem győzte le a Kisvárda, néhány vereségnek én is részese voltam ellenük – árulta el középpályásunk, Szimó. ­– A Fehérvár az előző meccsét öt nullra nyerte meg Újpesten, ami egyrészt ijesztő volt, de én gondoltam rá, hátha kényelmessé is teszi egy kicsit őket. Meg aztán az sem lehet egyszerű a Vidi játékosainak, hogy folyamatosan győzelmi kényszer alatt játszanak, hiszen csak így lehet esélyük a Ferencváros ellen, a bajnoki címért vívott harcban.”

Ami ezt illeti, ezt a két csapatot most a Kisvárda követi a tabella harmadik helyén... Mit jelent mindez?

„Tetszik most a tabella – nevetett fel Szlobodan Szimovics. – Nehéz lesz megtartani ezt a pozíciót, hiszen messze még a bajnokság vége, de azon leszünk, hogy ez sikerüljön. Jó futballt játszunk, csak azt sajnálom, hogy a szerdai győzelmünket nem tudtuk megünnepelni a szurkolóinkkal. Szeretnénk tovább gyűjtögetni a győzelmeink számát, és jelenlegi helyzetünkben a Ferencváros ellen nyugodtan léphetünk pályára.”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2021-07-31 17:45
OTP Bank Liga, 1. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
5-1
4-0
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-05-09 17:00
OTP Bank Liga, 33. forduló