Nem tartott ki az előny

2021-11-20 17:54:58
Kisvárda FC

A korán megszerzett vezetés után a hosszabbításban egyenlített ki a Gyirmót – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ.

Egy ölelés a vezetőedzőnek, egy integetés az öltözőfolyosó másik oldalára a szertárosnéninek, egy mosoly a lelátóra a rokonok, barátok felé.

Erős Gábor hazatért azért, hogy kisvárdai színekben lehessen először vezetőedző az NB I-ben. A posztra az esztendő utolsó öt mérkőzésére felkért 41 éves szakember ezer szállal kötődik Győrhöz és Győr-Gyirmóthoz, így valósággal hazatért a bemutatkozás apropóján. A kezdőcsapatbeli változásokat részben a kényszer szülte: Matheus Leoni eltiltás miatt nem léphetett pályára, Bohdan Melnik betegsége pedig csak annyira jött rendbe, hogy NB I-es meccsrekorderünk a kispadra leülhessen. Sérülés miatt nem vállalta a játékot a védelemben Lazar Csirkovics, akinek a helyét a bajnoki mérkőzésen legutóbb a harmadik fordulóban kezdő Anton Kravcsenko vette át. A baloldali védőprobléma megoldására bekerült a csapatba Andrei-Ionut Peteleu, akinek a személyében újoncot avattunk, és visszatért a sérüléséből felépült Claudiu Bumba, a Melnik kimaradásával megüresedett egyik védekező középpályás pozíciót pedig Szlobodan Szimovics örökölte meg ismét.

Az „újak” közül a vezető gólt Bumba szerezte meg, de csak azok után, hogy két támadásból három nagy helyzet is kimaradt. Előbb a román karmester lőtt ígéretes helyzetből fölé, majd Ötvös Bence ziccere után hárított Hársfalvi András, a kipattanót pedig Bumba püfölte a blokkoló védőbe. A következő lehetőség azzal zárult, hogy Jasmin Mesanovicot szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül, ami után ugye megszületett a vezető gólunk.

Még az első negyedórán belül a Gyirmót két szabadrúgást is ígéretes helyzetből végezhetett el, de az azokból leadott lövések nem találtak kaput. Az előny azt is jelentette, hogy berendezkedhettünk kontrajátékra, amelyből Jaroslav Navrátil, Ötvös és Mesanovic is eljutott helyzetig, de mivel azok kimaradtak, szünetig már nem változott az eredmény. Csapatunk összetétele viszont igen, hiszen Anton Kravcsenkót combsérülés miatt le kellett cserélni, a helyére érkezett az ebben a naptári évben az NB I-ben először lehetőséghez jutó Rubus Tamás. A Gyirmótnak pedig akár a létszáma fogyatkozhatott volna meg, de Nagy Patrikot pontosan az olyan Ötvös elleni talpalásért nem állították ki, mint amilyenért Ötvös piros lapot kapott a két csapat kisvárdai mérkőzésén az éppen a Nagy Patrikkal szembeni belépője nyomán...

Szünet után előbb Ötvös mentett nagyot a kapu torkából, majd az újabb hazai szöglet után indult az ellentámadásunk, amelynek végén Navrátil Peteleut hozta volna helyzetbe, de kissé rövid átadását mentette a visszafutó védő. Beleerősített a Gyirmót, amely elsősorban szöglet- és szabadrúgások révén veszélyeztetett, de sikerült elhárítani ezeket a szituációkat.

A hajrában a Gyirmót bevetette a szurkolói által pályára követelt Lencse Lászlót, aki helyzetbe is hozta Simon Andrást, akinek lövését Dombó Dávid balra vetődve védte. Nagyon lassan peregtek a (másod)percek, főleg, hogy a csereként beállt Bohdan Melnik nagy helyzetben hibázott, Zlicsics Lázár pedig a lécet döngette meg Jasir Asani beadása után. Kimaradt a ziccer, erre a másik oldalon kellett izgulni, de Lencse ziccere után Dombó hatalmasat védett.

És ezzel még nem volt vége, a hosszabbításban is a kapunk előtt pattogott a labda, a Gyirmót pedig kiegyenlített. Két pontot a Kisalföldön hagytunk.


OTP BANK LIGA: 13. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 864 néző, v.: Káprály (Szert, Huszár B.)

GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi, Karacs D., Ikic, Csonka A. (Vass Á., a szünetben) – Radics (Medgyes Z., 70.) ­– Hasani (Lencse, 77.), Nagy P., Hajdú A., Varga B. – Simon A. (Vogyicska, 94.). Vezetőedző: Csertői Aurél

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Kravcsenko (Rubus, 44.), Prenga, Peteleu – Karabeljov (Melnik, 67.), Szimovics – Navrátil (Asani, 81.), Ötvös (Zlicsics, 81.), Bumba (Camaj, 67.) – Mesanovic. Megbízott vezetőedző: Erős Gábor

Gólszerző: Bumba (11-esből, 0–1) a 11., Ikic (1–1) a 92. percben


A gólok története

11. perc: Bumba passzolta a labdát a bal oldalon kilépő Mesanovic elé, akit Szegi a tizenhatoson belül buktatott. A büntetőből Bumba a jobbra vetődő Hársfalvi mellett jobbal a bal alsó sarokba gurította a labdát, 0–1.

92. perc: Nagy Patrik baloldali szöglete után Simon András csúsztatta meg fejjel a labdát, amit Varga Barnabás lőtt három méterről a jobb alsó sarok felé. Camaj a gólvonalon állva kivágta a labdát, de röviden, Szegi hét méterről visszafejelte a labdát a kapu elé, ahova Ikic robbant be, és egy lépésről a léc alá bólintott, 1–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló