Nem tartott ki az előny

2019-07-07 00:43:31
Kisvárda FC

Az hamar kiderült, hogy Gheorghe Grozav könnyen átengedi a tizenegyes és a szöglet elvégzését is a csapattársainak.

Kicsi a világ. Lucas, csapatkapitányunk, aki ezúttal (is) a második félidei kisvárdai csapatban kapott helyet, nyomban kiszúrta, hogy az ellenfél soraiban ott van két brazil játékos. A nyárelő első idegenbeli, tőketerebesi meccse előtt persze egyből a szlovákiai csapat légiósaira terelődött a hangsúly, majd a kisvárdaiak sem úszhatták meg a kérdést: „miért nem jött vissza Felipe?” Aki ezen túllépett, az egyből arra gondolt, a jövő héten lesz miért sütizni, hiszen Rados Protics személyében új csapatkapitányt avattunk.

Miriuta László vezetőedző, ha akarta volna, akkor sem úszhatta meg egy „nem tudommal” a brazil kapusra vonatkozó kérdést, miközben a 35 éves Felipe olyasmit üzent, hogy a helyzet tisztázására Magyarországra utazik. Meglátjuk, mi sül ki belőle…

A Trebisov bevetette ifjú braziljait, Miriuta László ellenben két sorra osztotta játékosait. Legfőbb ásza, a pálya tengelyében helyet kapó Gheorghe Grozav hagyta, hogy Sergiu Negrut végezze el a Hugo Seco által kiharcolt büntetőt – vezetett is a Várda. Nagy kár, hogy a szünetig nem sikerült kihúzni az előnnyel, mert a szabadrúgás utáni lecsorgóból egyenlített a Terebes.

Jó húsz percnek kellett eltelnie a második félidőben, hogy a platánfák adta árnyas játéktéren fölénybe kerüljön a Kisvárda, de hiába való volt a csereként beállt Brana Ilics és Délczeg Gergely aktivitása, az eredmény (1–1) már nem változott.

„Ezúttal is két sorra osztottuk a keretet, mindenki kapott egy félidőnyi lehetőséget – értékelte a látottakat Miriuta László vezetőedző. – Az eredmény nem különösebben érdekel, az idő előrehaladtával egyre inkább az őszi első fordulóra megálmodott csapatot szeretném a pályán látni. Továbbra sem akarom sem dicsérni, sem elmarasztalni a futballistáimat, akik remekül dolgoztak az elmúlt két hétben.”

A vasárnapra kiírt regenerálás el is marad, a munka hétfőn két foglalkozással folytatódik.


Előkészületi mérkőzés

FK Slavoj Trebisov (szlovák)–Kisvárda Master Good 1–1 (1–1)

Tőketerebes, 200 néző

V: Dusek (szlovák)

KISVÁRDA. 1. félidő: Minca – Hej, Rubus, Kravcsenko, Protics – Cukalasz, Szőr – Hugo Seco, Grozav, Kovácsréti – Negrut. 2. félidő: Zöldesi – Melnik, Beriosz, Elek Ádám, Baranyai (Délczeg) – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi, Ilics, Sassá – Tischler

Gól: Hován, illetve Negrut (11-esből)


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló