Nem tartott ki a kétgólos előny

2019-02-24 09:55:35
Kisvárda FC

Tovább tart csapatunk veretlenségi sorozata, de ennek a döntetlennek most nem nagyon lehet örülni. ÖSSZEFOGLALÓ

Beszédes volt, ahogy a lefújás után Felipe sorra vigasztalta a társakat az öltözőfolyosón. A győzelemért most is mindent beleadó, nagyokat védő brazil kapus az öngólt vétő Sztavrosz Cukalaszt és a görög középpályáshoz hasonlóan a hajrában nagy helyzetet hibázó Vári Barnabás buksiját is megsimogatta. Ezzel is jelezve, hogy nincs nagy baj, a kisvárdai csapat bajnoki veretlenségi sorozata immár hét meccsnyire tolódott ki, de legbelül mindenki tudta, ez bizony nagy lehetőség volt a győzelem megszerzésére.

Mert amikor a 14. percben két góllal vezetett a szabolcsi újonc, akkor persze vendégrészről mindenki örült a meccs ilyetén alakulásának, de a következő gondolat az volt, mennyi van még hátra. Főként, hogy a Kisvárda változatlanul ment előre, és a kinyíló védelmével szemben ekkor sorra dolgozta ki a helyzeteket a Mezőkövesd. Azokból kettőt Sztefan Drazsics még kihagyott (Felipe mekkorát védett lábbal az elsőnél, te jó ég!), de a következő megingás már büntetőt ért a hazaiak javára, amit a sértett, a 2017 nyarán Kisvárdáról Kövesdre igazolt, azóta ott már csapatkapitány Cseri Tamás értékesített. Ezzel 460 perc után kapott újra gólt a Kisvárda.

Nagyon hamar jött tehát a szépítés, és bár a két gólt érő szögletet is elvégző Gheorghe Grozav továbbra is nagyon élt, és közel járt a harmadik vendéggól megszerzéséhez, a szünetben sejthető volt, hogy nehéz lesz a folytatás. Vadnai Dániel távoli lövését a léc hárította, ám sorban jöttek a hazai szögletek, egy esetben egymás után három, és a harmadikat követően Cukalasz ugyanoda fejelt, mint az első félidőben – nagy kár, hogy a térfélcsere után az már a saját kapuja volt…

A hazai egyenlítés után mindkét csapat a győzelemre hajtott, itt is, ott is volt meccslabda – a kisvárdaiak előtt több. Grozav szabadrúgása elpattogott a lábak között, Cukalasz lövését Szappanos védte, Váriét a védők blokkolták. Maradt a döntetlen, ami nem számít rossz eredménynek Mezőkövesden, de kétgólos előnyből, tizenegyesből és szöglet utáni öngóllal esett találatok után roppant bosszantó.


OTP BANK LIGA: 22. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–2 (1–2)

Mezőkövesd, 1014 néző, v.: Solymosi (Berettyán, Varga G. – Szilasi, Csonka B.)

MEZŐKÖVESD: Szappanos – Vadnai, Szalai A., Pillár, Silye – Meszhi, Bertus – Pekár, Cseri T. (Koszta, 87.), Molnár G. – Drazsics. Vezetőedző: Kuttor Attila

KISVÁRDA: Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Ene, Vári B. – Lucas, Karaszjuk – Hugo Seco (Ilics, 64.), Cukalasz, Grozav (Beriosz, 90.) – Gosztonyi (Sassá, 69.). Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Cukalasz (0–1) a 9., Kravcsenko (0–2) a 14., Cseri T. (11-esből, 1–2) a 24., Cukalasz (öngól, 2–2) a 63. percben

A gólok története

9. perc: Grozav jobboldali szöglete után középen Vári fejelte tovább a labdát, ami a bal oldalon Gosztonyit találta meg, az ő 3 méteres fejesét Szappanos még kiütötte, a kipattanót viszont Cukalasz közvetlen közelről a léc alá bólintotta, 0–1.

14. perc: Grozav baloldali szöglete után Kravcsenko emelkedett a legmagasabbra, és 6 méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 0–2.

24. perc: Nem tudott felszabadítani a várdai védelem, a tizenhatoson belül Cseri tolta meg a Lukjancsukról elé pattanó labdát balra, amikor Lukjancsuk térden rúgta. Tizenegyes! A büntetőből Cseri a végsőkig kiváró, a labdát így is csaknem elérő Felipe mellett a kapu bal oldalába lőtt, 1–2.

64. perc: Bertus jobbról, ballal végzett el szögletet, középre ívelése után Cukalasz csúsztatott bele az ötösön belülre szálló a labdába, amely a menteni igyekvő Felipe kezét és a lécet is érintve vágódott a gólvonalon túlra. Öngól, 2–2.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló