Nem száz méter, hanem maraton

2021-07-23 10:36:21
Kisvárda FC

Vezetőedzőnk arról is beszélt, hogy miként áll a kezdőcsapat kialakítása.

Ahogy az elmúlt két évben, ezen a nyáron is játszik NB I-es csapatunk edzőmeccset a Fővárosi Vízművek pályáján, ahol ezúttal szombaton 17 órától a másodosztályú ETO FC Győr lesz az ellenfele. A helyszín eddig bevált, hiszen két éve a Kaposvárt győztük le ott 3–2-re, tavaly pedig a szlovák élvonalbeli Zlatá Moravce (Aranyosmarót) ellen diadalmaskodtunk 2–0-ra. A győzelem most is jó visszajelzést adna, de a legfontosabb az, hogy egy héttel a Ferencváros elleni bajnoki rajt előtt biztató teljesítményt nyújtson a csapat.

„Minden rendben van a hazatérés után is, azzal együtt is, hogy a játékosok számára nagyon kemény az előszezon – mondta Joao Janeiro vezetőedző, akit először szólaltattunk meg azok után, hogy csapatunk hazatért az ausztriai edzőtáborból. – Játszottunk hat edzőmeccset, a szombati lesz a hetedik, valamennyi távol a hazai pályától. A fiúk tudják, mit várunk tőlünk, és azt is, hogy ez a szezon nem olyan, mint a százméteres síkfutás az olimpián, hanem mint a maratoni futás. Van még egy mérkőzésünk, amelyen látni szeretnénk mindazt, amit gyakoroltunk.”

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzést főpróbának is szokták nevezni. Ez azt jelenti, hogy az edző is úgy próbálja menedzselni az összecsapást, ahogy majd a Ferencváros elleni?

„Az edzőtáborban végeztünk el a munka dandárját, ezen a héten már a bajnoki ritmus szerint készültünk. Úgy tervezzük, hogy a bajnokit modellezzük, de elképzelhető, hogy több cserelehetőséggel élünk majd. A részletek majd a mérkőzés alatt derülnek ki” – válaszolta Joao Janeiro.

És vajon a kezdőcsapat kialakítását illetően van-e még kérdés? És ha igen, azok megválaszolását is várja a Győr elleni összecsapásról?

„Az a típusú edző vagyok, akinek nincs állandó kezdőcsapata. Soha – vallott színt a vezetőedző. – Azt szeretem, ha minden játékos készenlétben áll, huszonkét-huszonhárom futballistát kell a tűzben tartanom. Mert mi történik, ha egyszer csak szükség lesz bárkire? Természetesen lesznek futballisták, akiknek több játékperc jut, de ez mindenhol így van. Akadnak posztok, ahol nagyobb a verseny a csapatba kerülésért, de ismétlem magam, nálam nincs állandó kezdő tizenegy.”

Ezalatt NB III-as csapatunk ugyancsak szombaton 17 órától a felkészülési időszak alatt már harmadszor lép pályára Szlovákiában – ezúttal Kassán, a harmadosztály Keleti csoportjának legutóbbi negyedik helyezettje, a Slavia TU Kosice vendégeként.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló