Nem számolgatnak – nyernének

2019-04-25 20:26:29
Kisvárda FC

Házi gólkirályunk eddig kétszer is győzelemmel segítette a csapatot a Haladás elleni győzelemhez.

A bajnokságban eddig mindkét Haladás elleni mérkőzését (hazai pályán 4–1-re, idegenben 1–0-ra) megnyerte a Kisvárda Master Good. Mindkét találkozón betalált a kapuba Horváth Zoltán, így adódik a kérdés: meglesz-e a harmadik siker és a harmadik Horváth Zoltán-gól az élvonal jelenlegi sereghajtója ellen?

„Nagyon bízom benne, hogy meglesz a harmadik győzelem, mert az nekünk nagyon nagy előrelépés lenne a bennmaradás szempontjából – válaszolta a házi góllövőlistát nyolc találattal vezető center. – A legutóbbi két idegenbeli sikernek is az adna még nagyobb értéket, ha ezt a meccset is meg tudnánk nyerni. Abban pedig bízom, hogy meglesz a Hali elleni harmadik Horváth-gól is, de úgy vagyok vele, hogy akár egy öngóllal is, csak meg tudjuk nyerni valahogy a mérkőzést.”

Az utóbbi meccseken elő-előfordult, hogy Horváth Zoltán nem került be a kezdőcsapatba, de amit az MTK ellen visszakerült oda, azonnal győztes góllal jelentkezett. Hogyan lehet megélni ezt a szituációt?

„Máshol is elmondtam már, nem arról van szó, hogy kikerültem a kezdőcsapatból, hanem a szakvezetés úgy ítéltem meg, hogy más stílusú játékosra volt szükség az adott mérkőzésen – így Horváth Zoltán. – Az MTK ellen igyekeztem élni az eséllyel, és ahogy felhívták rá a figyelmemet, tavasszal rendre azokon a mérkőzéseken találtam be, amelyeket meg is tudtunk nyerni. Szeretném folytatni ezt a sorozatot, és ha a hétvégén játszok, akkor újra góllal hálálnám meg a bizalmat.”

Kiélezett a harc az alsóházban, így nyilván az öltözőben is megy a számolgatás, hogy mennyi pont lenne elég a bennmaradáshoz. Vagy úgy vannak vele a játékosok, hogy amíg a saját kezükben van a sorsuk, addig elég megnyerni a soron következő mérkőzést?

„Egyelőre nem számolgatunk, mert négy forduló hátravan, és azalatt sok minden megtörténhet – mondta a kisvárdaiak 9-ese. – Zárhatunk nagyon jó helyen is, meg olyanban is, aminek nem nagyon örülnénk, de ilyenre nem is gondolunk. Úgy vagyunk vele, hogy a hátralévő négy meccsen is minél jobb eredményeket szeretnénk elérni.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló