Nem nyertünk, de az élen vagyunk

2021-10-17 15:58:59
Kisvárda FC

A több mint hatvanperces emberhátrány rányomta a bélyegét a meccsre – BESZÁMOLÓ.

Bohdan Melnik eltiltása miatt biztos volt, hogy lesz változás az elmúlt hetek kezdőcsapatában, de mivel Claudiu Bumba sem játszhatott sérülés miatt, nemcsak Janisz Karabeljov került be az Újpest elleni kezdőtizenegybe, hanem Driton Camaj is. A vasárnapi meccsre nyeretlenül, sereghajtóként érkező vendégek jól megszervezték védelmüket, az öt védő mögött Banai Dávid kezdetben nagy védésekkel tartotta versenyben csapatát.

Az újpesti kapus hárította Jasmin Mesanovic közeli fejesét, majd Ötvös Bence távoli bombáját is. Azt a szögletfigurát, amelyből középpályásunk célba vette a kaput, már előtte is „eladtuk” egyszer, akkor Matheus Leoni lövését blokkolták a belsők. Ahogy azután, egy másik sarokrúgást követően is kontrázott az Újpest, Camaj egy az egyben maradt Katona Mátyással szemben, a tizenhatos sarkánál csak buktatni tudta, amiért piros lapot kapott. És még hátra volt több mint hatvan perc a mérkőzésből...

Mégis, a szünetig hátralévő időben előttünk adódott a legnagyobb helyzet, Jaroslav Navrátil a félpályáról ugrott ki, de lövését védte Banai. Miként Giorgi Beridzéét is Dombó Dávid – kapusunk pedig a második félidőben is bravúrral nyitott.

Ekkor már mi tartottuk szem előtt a biztonságot, de azért nem mondtunk le a gólszerzésről. Lazar Csirkovics fölé lőtte a 18 méterről megítélt szabadrúgást, a csereként beszálló Yohan Croizet pedig a túloldalon hibázott el nagy helyzetet. Navrátil megugrásaiban bíztunk (aki még egyszer szabadon lódulhatott volna a kapu felé, de a játékvezető nem alkalmazta az előnyszabályt, és a korábbi szabálytalanság lefújásával megakasztotta az ígéretes akciót), egy alkalommal Leoni olyan „zsugát” tálalt elé, amilyenből márciusban a kapuba emelt cseh szélsőnk, de most Banai résen volt, és megelőzte őt.

Maradt a döntetlen, aminek igazából egyik oldalon sem örültek. Egy picivel mi talán jobban, mert mégis csak emberhátrányban játszottunk a meccs jelentősebb részében, és mivel szombaton a többi dobogós botlott, ezzel az eredménnyel ismét az élre ugrottunk.


OTP BANK LIGA: 9. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 0–0

Várkerti Stadion, 2520 néző, v.: Pintér Cs. (Tóth V., Szert)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Leoni – Karabeljov, Szimovics – Navrátil (Czérna, 94.), Ötvös (Asani, 60.), Camaj – Mesanovic (Zlicsics, 90.). Vezetőedző: Joao Janeiro

ÚJPEST: Banai D. – Kastrati, Kutrumbisz, Mack, Diaby (Koné, 34.), Antonov – Bjelosz (Simon K., 68.), Csongvai, Mitrovics (Szakály P., 87.), Katona M. (Croizet, 68.) – Beridze (Viana, 87.). Vezetőedző: Michael Oenning

Kiállítva: Camaj a 30. percben


Fontosabb esemény

30. perc: Kisvárdai szöglet után indult az Újpest kontrája, Katona Mátyás a bal oldalon megtolta a labdát Camaj mellett, s csak buktatni tudta a tizenhatos sarkánál. A játékvezető egyből a piros lapot mutatta fel játékosunknak, így emberhátrányba kerültünk.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló