Nem lehetett kibírni a nyomást

2018-09-29 19:39:32
Kisvárda FC

A Debrecen öt nyeretlen meccs után nyert, a Kisvárda Dajka Lászlóval a kispadon először veszített.

Az előjelek nem voltak rosszak.

Abban az értelemben sem, hogy a Kisvárda négy veretlenül megvívott meccsel, a házigazda DVSC zsinórban öt nyeretlen mérkőzéssel várta a szombati keleti rangadót. És úgy sem, hogy a Loki összeállítása némileg tartalékosnak tűnt: a különös balesetet szenvedett Tőzsér Dániel valamint a megszokott csatárkettős, Könyves Norbert és Takács Tamás sem volt ott a kezdőcsapatban.

Maga a meccs sem indult rosszul, sőt, a Kisvárda első akciójából megszerezte a vezetést a Rados Protics remek beadására kitűnően érkező Horváth Zoltán jóvoltából. A gól meg kellett volna, hogy nyugtassa a Várdát, ehhez képest az első negyedórában Vári Barnabás és Lucas is besárgult, egymást érték az egyéni hibák, és az abból kialakult hazai helyzetek. A debreceniek sorra hibáztak el a gólszerzési lehetőségeiket, a népes Várda-tábor pedig Felipe éltetésébe kezdett, amikor a brazil kapus „kikapta” a labdát a léc alól Bódi Ádám 17 méteres szabadrúgása után.

Szóval, ügy vezetett csapatunk a szünetben 1–0-ra, hogy a látottakkal összességében nem lehettünk elégedettek. Hiányzott a megnyugvást jelentő labdajáratás, ehelyett túlságosan magára engedte ellenfelét a Várda. Azt hittük, a szünetben sikerült rendezni a sorokat, de a DVSC kettőt cserélt, beállt Könyves és Takács, és utóbbinak tíz perc sem kellett ahhoz, hogy kiegyenlítsen. Bosszantó volt, hogy olyan szögletből, amely jócskán elkerülhető lett volna.

Érezte a bajt a várdai kispad is, de mire az oldalvonalhoz rendelt Roman Karaszjuk beállt, már egyenlő volt az állás. Maradt a debreceni fölény, Bódi Ádám rövid időn belül másodszor végezhetett el szabadrúgást kecsegtető helyzetből, a lécről levágódó lövése után pedig Barna Szabolcs fejelte a várdai kapuba a labdát. Két pontrúgás, két fejesgól…

Hátrányban valamennyivel kezdeményezőbb lett a vendégcsapat játéka, Horváth Zoltánnak volt is egy ígéretes fejese, ami után Nagy Sándor védett. Az egyenlítés helyett jött Takács Tamás második gólja, amivel minden eldőlt.

A támadójátékban ezúttal keveset nyújtó csapatunk nem tudta kihasználni, hogy korán előnyhöz jutott a Debrecen otthonában, a játék képe alapján megérdemelt hazai siker született.

DVSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–1 (0–1)

Debrecen, 2826 néző, v.: Kassai V. (Albert I., Buzás – Szőts, Urbán E.)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Pávkovics, Kinyik, Barna Sz. – Varga K., Haris, Csősz (Könyves, a szünetben), Bódi Á. – Szécsi M. (Jovanovic, 76.), Bereczki D. (Takács T., a szünetben). Vezetőedző: Herczeg András

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Ene, Vári B., Anderson Pico – Lucas, Protics – Gosztonyi (Sassá, 61.), Misic (Karaszjuk, 56.), Ilics (Negrut, 76.) – Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Horváth Z. (0–1) a 9., Takács T. (1–1) az 55., Barna Sz. (2–1) a 65., Takács T. (3–1) a 84. percben

A gólok története

9. perc: Protics baloldali beadása után Horváth Zoltán Pávkovicsot megelőzve, 6 méterről, bal belsővel a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.

55. perc: kisszöglet után Bódi Ádám a visszakapott labdát jobbról középre tekerte, Takács Tamás pedig 6 méterről a bal alsó sarokba fejelte, 1–1.

65. perc: Bódi Ádám kissé jobbról elvégzett 20 méteres szabadrúgásból jobbal a lécre tekerte a labdát, közben Felipe vetődés közben a hálóba esett, így nem tudott reagálni arra, hogy a kipattanóból Barna Szabolcs 8 méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 2–1.

84. perc: kisvárdai labdavesztés után Könyves ugratta ki az egyedül megiramodó Takács Tamást, aki 14 méterről jobbal Felipe mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 3–1.

A fotón: Horváth Zoltán (9) góljával még a Kisvárda szerzett vezetést

Fotó: nemzetisport.hu/Meder István


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló