Nem lehetetlen a küldetés

2021-03-22 21:48:43
Kisvárda FC

Kovácsréti Márk szerint nézők nélkül is előnyt jelent, hogy ismerős közegben léphetnek pályára.

Március 24-én kezdetét veszi az U21-es Európa-bajnokság csoportköre, amelyet hazánk Szlovéniával közösen rendez. (Társ)rendezőként természetesen a magyar válogatott is tagja a mezőnynek, Gera Zoltán szövetségi edző keretében pedig helyet kapott a Kisvárda Master Good támadója, Kovácsréti Márk is. Az eddigi 44 NB I-es meccsén két gólig és hat gólpasszig jutott húszéves játékos az Eb-n éppúgy a 23-as számú mezt viseli majd, mint klubcsapatában.

„Egészen a hét végéig komoly terhelést kaptunk, vasárnap egymás közti játékkal zártuk le ezt a szakaszt, hétfőtől pedig a taktikai és regeneráló munkán van a hangsúly ­– mondta megkeresésünkre Kovácsréti Márk. – Azt most még nem tudnám megmondani, hogy mekkora szerep hárulhat rám, az egymás közti játék során is több szerepkörben kipróbáltak. Természetesen azon leszek, hogy ha megkapom a lehetőséget, akkor azt meg is ragadjam. Sorrendben a német, a román és a holland válogatott ellen játszunk, ránézésre komoly riválisok, de szerintem nem lehetetlen, hogy a csoport első vagy második helyén végezve kiharcoljuk a továbbjutást. Ugyan nem lehetnek nézők a stadionokban, de mégis csak előny, hogy hazai, ismerős környezetben játszhatunk. Igen, éppúgy a huszonhármas mezt választottam, mint a klubomban, gyorsan lecsaptam rá. Nincs különösebb története ennek a számnak, egyszerűen arról van szó, hogy amikor Kisvárdán először mezt kaptam, ez a szám volt rajta, azóta pedig megszoktam és megszerettem. Remélem, most is szerencsét hoz.”

A magyar válogatott szerdai ellenfele Németország lesz Székesfehérváron, aztán szombaton az Új Bozsik Arénában Romániával játszunk, a csoportkört pedig március 30-án, kedden a hollandokkal zárjuk, ismét Fehérváron.


A borítófotón: Kovácsréti Márk nagy elánnal készül az U21-es Eb-rajtra

Fotó: mlsz.hu


next match
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
3-1
1-0
MTK Budapest
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-11-25 14:45
OTP Bank Liga, 14. forduló