Nem könnyű egyedül

2020-03-31 12:43:03
Kisvárda FC

Lapszemle: Bódog Tamás irigyli azokat a játékosait, akik együtt lehetnek a családjukkal.

Harmadik hete tart a meccs és közös edzések nélküli időszak, játékosaink közül csak azok találkoznak egymással, akik az egyéni edzésfeladatok elvégzése közben szembe futnak egymással Kisvárdán vagy éppen Nyíregyházán – azaz a lakóhelyükön.

Nem könnyű a helyzete vezetőedzőnknek, Bódog Tamásnak sem, aki február 5-én érkezett meg a németországi Mainzból (pontosabban a frankfurti repülőtérről) előbb Zalaegerszegre, hogy megnézze leendő csapatát, másnaptól pedig kisvárdai lakos, jószerivel csak akkor hagyta el a település közigazgatási határait, amikor idegenbeli meccset játszott a csapat. Bódog Tamás családja, azaz felesége és két gyermeke a németországi Mainzban él, és hiába volt és van repülőjegye hazafelé a válogatott szünetre és majdan a húsvéti ünnepekre, a kialakult helyzetben bele kell törődnie, hogy egy ideig még nem ölelheti magához családtagjait.

„Senkinek sem egyszerű helyzet ez – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bódog Tamás. – Február ötödikén érkeztem, és az volt a terv, hogy a válogatott mérkőzése miatti bajnoki szünetben játszunk egy felkészülési mérkőzést a Debrecennel, azután elutazom Németországba a családomhoz. A feleségem ott él, a gyerekeim ott járnak iskolába, vagyis most, ugyebár, ők sem járnak... Épp az utazásom előtti napokban változott meg a helyzet. Nem könnyű ez... Ha tudnám, hogy pontosan hány nap, hét, hónap múlva láthatom őket, akkor könnyebb lenne talán, bármilyen hosszú az idő, ha közben lehet dolgozni, de a bizonytalanság miatt nehéz ezt feldolgozni. Nyilván beszélünk sokat, de azért az mégsem ugyanaz, egyedül vagyok itt, a szállodában.”

Bódog Tamás arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt kialakult helyzetben hogyan tartják egymással a kapcsolatot a játékosok, illetve a szakmai stáb tagjai.

„Ahogy a többi klubnál, nálunk is megkapta mindenki az egyéni edzéstervet. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, van közös csevegőcsoportunk is, talán ilyenkor még nagyobb szükség van arra, hogy a futballista érezze, odafigyelünk rá, fontos a klub számára. Főleg a légiósok esetében igaz ez, akik nem mehettek haza. Gyorsan világossá vált, hogy a járvány terjedését miként lehet lassítani, ráadásul kiszámíthatatlanul változik a helyzet: ha az ukrán vagy román játékosunkat át is engedik a határon, mikor jöhet vissza?! Profik, meg kellett érteniük, hogy most nem okos döntés ide-oda utazgatni, és azért a többségnek itt a családja, a feleségükkel, gyerekeikkel együtt vannak – emiatt kicsit irigylem is őket –, úgy azért könnyebb elviselni a bezártságot.”

Ha valamiből, akkor a csapat legutóbbi eredményéből, a Honvéd elleni idegenbeli 5–1-es győzelemből azért lehet erőt meríteni.

„Nézők nélkül rendezték azt a mérkőzést, ami már elvesz a siker értékéből. Kár azon merengeni, hogy az Újpest elleni hazai meccsünkön mi lehettünk volna az esélyesek, a kispestiek elleni győzelem után önbizalommal telve léphettünk volna pályára. Mást jelent ma már a győzelem: a vírust, a betegséget kell legyőzni, elkerülni, az egészség megőrzése a legfontosabb. És reménykedünk, hogy mielőbb visszatér az élet a rendes kerékvágásba: addig lehet a meccseket visszanézni, elemezni, edzéstervet készíteni, az M4 Sport csatornán a kétezer-tizenhatos Eb eseményeit feleleveníteni – persze, jó lenne újra a pályán lenni, dolgozni, meccsre készülni” – áll Bódog Tamás Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő