„Nem félek senkitől”

2021-09-09 14:54:19
Kisvárda FC

A korábbi munkahelyére, Felcsútra vasárnap visszatérő kapusedzőnk boldogan aláírná, ha minden meccsünket 2–1-re nyernénk meg.

Különös érzésekkel térhet majd vissza vasárnap Felcsútra Sandro Tomic, hiszen horvát kapusedzőnk dolgozott a következő bajnoki ellenfél, a Puskás Akadémia kötelékében. Igaz, nem biztos, hogy szépek az emlékek, hiszen éppen abban az évben, amikor a felcsútiak legutóbb búcsút intettek az első osztálynak: 2015-2016-ban.

„A korábbi világbajnoki bronzérmes labdarúgó, Robert Jarni vezetőedző stábjában kaptam helyet, sajnos nem volt sikeres időszak, így a hároméves szerződésemből egyet töltöttem ki – emlékezett azokra az időkre Sandro Tomic. – Akkor is komoly klub volt a Puskás, de a játékoskiválasztásunk nem sikerült jól, az erősítésnek szánt futballisták nem tudtak segíteni a csapatnak.”

A fotón: Sandro Tomic hat évvel ezelőtt még a Puskás Akadémia kötelékéhez tartozott


Nyomot azért hagyott maga mögött kapusedzőnk, hiszen amikor a PAFC jelenlegi elsőszámú kapusa, Tóth Balázs a válogatott keretbe kerülése kapcsán nyilatkozott, akkor nem felejtette el megemlíteni Sandro Tomic nevét sem, mint aki sokat tett karrierje kibontakozásáért.

„Mint ahogy most Kisvárdán, akkor Felcsúton is sokat foglalkoztam a fiatal kapusokkal, kerestem, hogy kik kerülhetnek be az első csapat keretébe – így Sandro Tomic. – Balázs akkor ebbe a körbe tartozott, oda is vettük az első csapat keretéhez, és akkoriban már lehetőséghez jutott a tartalékcsapatunkban, Lehetett látni, hogy tehetséges gyerek, akiből jó kapus válhat. Persze nem bánnám, ha a vasárnapi meccsen gólokkal tudnánk szomorítani őt is, mert bár nehéz mérkőzés vár ránk, de tudjuk mi a helyes irány és mik a céljaink. Nyilván így van ez az ellenfélnél is, de mi magunkkal foglalkozunk, azzal, hogy jó játékkal jó eredményt érjünk el. Ehhez el kell érnünk, hogy mindenki megfelelő formában legyen, a kapusokat is beleértve persze. Ha ez így lesz, akkor nem szívesen mondom ugyan ki, de nem félek senkitől.”

Tóth Balázs a kisvárdai stadionban is mutatott már be emlékezetes védéseket


A legutóbbi, Mezőkövesd elleni volt az első meccs (2–0) ebben a bajnokságban, amikor csapatunk nem kapott gólt. Vajon meglesz az első ilyen jellegű idegenbeli fellépésünk is?

„A kapusok önbizalmának jót tesznek a kapott gól nélküli meccsek, de szívesen aláírnám, hogy minden meccsünket kettő egyre nyerjünk meg – mosolygott kapusedzőnk. – Dombó Dávidnak nagyon jólesett, hogy túljutott az első ilyen meccsén, meg is érdemelte már, mert nagyon jól dolgozik. Meccsről meccsre készülünk, bízunk benne, hogy most is eredményesek tudunk majd lenni.”

A jelenlegi tanítvány, Dombó Dávid megérdemelte már, hogy legyen egy kapott gól nélküli meccse


Csapatunk vasárnap 17.30-kor lesz Felcsúton a Puskás Akadémia vendége.


A borítófotón: Sandro Tomic a jelek szerint kellő összhangban dolgozik kapusainkkal

Fotók: Móricz Csaba


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló