Nem éltünk az eséllyel

2021-02-02 21:08:22
Kisvárda FC

Hiába az újabb kivédett tizenegyes, elöl nem voltunk hatékonyak, kikaptunk – BESZÁMOLÓ

Az első félidő jelentősebb részében nem úgy nézett ki, hogy az lesz a vége, ami.

Az MTK elleni bajnoki első harmadában irányítottuk a játékot, akadtak szemre is tetszetős adogatások, az egyik ilyen végén Sassá oldalra dőlve lőtt mellé. Claudiu Bumba 18 méteres szabadrúgásból nem talált kaput, egy másikat túlkombináltunk, a születésnapos Hej Viktor távolról trafált mellé.

Azt lehetett érezni, ráerőltettük akaratunkat az MTK-ra, amely viszont arra várt, hogy egyszer ellentámadásba lendüljön át. És el is jött az alkalom, amelynek végén Varga Roland hozta kihagyhatatlan helyzetbe Schön Szabolcsot. A második félidő első percében máris tizenegyeshez jutott az MTK, és Dombó Dávid megint a helyén volt, miként a Fradi ellen, most is hárította a büntetőt. Mi más hozhatná fel a csapatot, mint az ilyen bravúr – gondoltuk. Csakhogy az MTK támadásban maradt, Varga Roland pedig megmutatta, hogy a befejezésekhez is ért.

A gyors szépítés adhatott volna némi esélyt, de Lazar Csirkovics fejesét védte Somodi Bence, a csereként beállt Lazar Zlicsics közeli lövését pedig blokkolták. Így nem sikerült visszajönni a meccsbe, az MTK lehozta a meccs hátralévő részét, és története során először győzte le a Kisvárdát. Nem tudtunk élni az eséllyel, nem tudtuk megszilárdítani kedvező pozíciónkat, a fővárosiak visszaelőzték csapatunkat.


OTP BANK LIGA: 19. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST 0–2 (0–1)

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Káprály (Vígh-Tarsonyi, Szécsényi – Németh Á., Farkas Á.)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Ötvös B., Csirkovics, Leoni – Szimovics – Sassá (Kovácsréti, 60.), Lucas (Horváth Z., 81.), Karabeljov (Navrátil, a szünetben), Bumba (Zlicsics, 60.) – Viana (Jelena, 60.). Vezetőedző: Supka Attila

MTK: Somodi – Ikenne-King, Varju, Nagy Zs., Herrera (Balázs B., 81.) – Kata (Palincsár, 71.), Cseke B., Dimitrov (Mezei Sz., a szünetben) – Varga R., Miovszki (Bíró B., 89.), Schön (Prosser, 81.). Vezetőedző: Michael Boris

Gólszerző: Schön (0–1) a 39., Varga R. (0–2) az 52. percben


A fontosabb események

39. perc: Kata csapott le a labdára a pálya közepén, indította a jobb oldalon Varga Rolandot, aki térddel megtolta a labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, az eléje kivetődő Dombó mellett középre passzolt, Schön pedig két méterről ballal az üres kapu közepébe gurította, 0–1.

46. perc: Miovszkit buktatta az ötös sarkánál Csirkovics – tizenegyes! A büntetőből Miovszki ballal a kapu bal oldalát vette célba, de Dombó gyors vetődéssel szögletre ütötte a labdát.

52. perc: Herrera adott balról középre, ahol a Leonit megelőző Varga Roland hat méterről úgy fejelt a kapu bal oldalába, hogy Dombó beleért a labdába, 0–2.


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló