Nem dőlt el semmi a dobogón

2022-04-17 18:58:46
Kisvárda FC

Tavasszal ötödször végeztünk gól nélkül idegenben, ezúttal Felcsúton. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Ezüstrangadót játszottunk húsvétvasárnap Felcsúton, de a kezdőcsapatokon érezni lehetett, hogy az utóbbi hetekben egyik csapat sem a legszebb napjaira emlékeztetően teljesített, hiszen mindkét oldalon belenyúltak a kezdő tizenegyekbe. Kisvárdai oldalon a még sérült Dombó Dávid mellett kimaradt Matheus Leoni és Bohdan Melnik is, a két szélső pozícióban is új játékosok szerepeltek a Mezőkövesd elleni meccshez képest, és újra bekerült Rafal Makowski is a csapatba. A válogatott szünet után először léphetett pályára a sérüléséből felépülő Herdi Prenga.

Az első félidő gól nélkül pergett le, úgy, hogy közben jobbára védekezésre kényszerültünk. Bosszantó volt, hogy a hazaiak a mi hibáink tudtak megindulni a kapunk felé, de összességében jól zárt a védelem, és amikor Prengáról egyszer veszélyesen pattant a jobb sarok irányába a labda, akkor Artem Odincov volt a helyén. A saját magunk legnagyobb helyzetét a 41. percben jegyezhettük fel, amikor Makowski középre gurításából Claudiu Bumba lőtt fölé. Épp annál a kapunál, ahol szeptemberben győztes gólt szerzett.

A második játékrész Jasir Asani megugrásával indult, de a tizenhatosról leadott lövését blokkolni tudták a védők. A következő akciónk is a szélsőnk lábán futott át, de kicsit hosszan szöktette Jasmin Mesanovicot. Válaszként a csereként beállt Skribek Alen előtt adódott lehetőség, de itt is a legjobb ütemben lépett közbe egy láb.

Kiegyenlítettebb lett a játék, mint az első félidőben, el-eljutottunk az ellenfél kapujáig és nem volt akkora nyomás a védelmünkön, mint szünet előtt. Ezzel együtt még annyi veszélyes helyzet sem alakult ki, mint a meccs első felében, viszont annál több lett a kemény belépő, és elsősorban a mi oldalunkon gyűltek a sárga lapok. A végén a miénk lehetett volna a slusszpoén, Andrei Peteleu baloldali elfutása után a csereként épphogy beállt Jaroslav Navrátil megpattanó lövését nagy bravúrral védte Tóth Balázs.

Így viszont maradt a gólnélküli eredmény, megszületett a tavaszi idegenbeli ötödik (!) 0–0-s eredményünk, amivel legalább két vereség után az a rossz sorozat megszakadt, de elszalasztottuk annak az esélyét, hogy saját kezünkbe vegyük a második hely megszerzésének lehetőségét.


OTP BANK LIGA: 28. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Felcsút, Pancho Aréna, 1465 néző, v.: Berke (Buzás B., Georgiou)

PUSKÁS AKADÉMIA: Tóth B. – Joao Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki, Favorov (Van Nieff, 76.) – Slagveer (Urblík, 84.), Baluta, Corbu (Skribek, a szünetben) – Zaheditabar (Komáromi, 76.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

KISVÁRDA: Odincov – Hej, Prenga, Csirkovics, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnik, 89.) – Asani (Camaj, 71.), Makowski, Bumba (Navrátil, 88.) – Mesanovic. Vezetőedző: Erős Gábor


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő