Nem baj, hogy eldőlt a sorsuk

2018-05-25 11:28:41
Kisvárda FC

A két NB I-be jutott futballcsapat találkozik Budapesten

Volt még egy fontos pillanata a kisvárdaiak ünneplésének a vasárnapi mérkőzés után. Kondás Elemér vezetőedző hóna alá kapta a meccslabdát, és akkor sem volt hajlandó megszabadulni tőle, amikor a tiszteletkört teljesítette vagy éppen játékosai a levegőbe dobálták a várkerti arénában.

– Aláíratom a játékosokkal, és elteszem majd emlékbe. Ez már hagyomány, a DVSC-vel szerzett címek után is hasonlóan cselekedtem – beszélt a labda sorsáról az NB I-be jutást kiharcoló csapat vezetőedzője.

A vasárnap estéből hétfő hajnalba átcsúszott ünneplésnek már csak azért is véget kellett érnie, mert az MTK elleni péntekre előrehozott idegenbeli összecsapás apropóján vissza kellett térni a dolgos hétköznapokhoz.

– Kedden délután találkoztunk újra, és kezdtük el a felkészülést a pénteki mérkőzésre – tért át a következő meccsre Kondás Elemér. – Nehezítő körülmény azonban bőven van, hiszen a hosszabb ideje sérült Vermes Krisztián, Délczeg Gergely, Gosztonyi András trió mellett Izing Martin és Horváth Zoltán sem épült még fel, Hej Viktor és Oláh Gergő a legutóbbi meccs után dőlt ki a sorból, Vári Barnabás is hagyott ki edzést, Papucsek Barna pedig öt sárga lap miatt nem játszhat. Több játékost is magunkkal viszünk az U19-es csapatból, hogy legyen, aki leüljön a kispadra. Úgyhogy nem is baj, hogy eldőlt a sorsunk, mert az év végére nagyon megfogyatkoztak a soraink. Ettől függetlenül azt szeretném, hogy eredményesek legyünk a már bajnok MTK otthonában. Két, már NB I-be jutott csapat találkozik, és mivel mindketten elértük a célt, teher nélkül, felszabadultan futballozhatnak a játékosok mindkét oldalon.

Első osztályú nívón

– Örülök neki, hogy mellettünk az egyik szabolcsi csapat lett a másik feljutó – mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereghez ezer szállal kötődő MTK-edző, Feczkó Tamás. – Görcs nélkül futballozhat mindkét csapat, hiszen mi a bajnoki címmel, a Kisvárda pedig feljutással érte el a célját. Ebből pedig nívós mérkőzés kerekedhet ki, olyan, amely méltó a két, már NB I-es csapathoz.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló