Nem baj, ha néha megpattan

2022-04-30 22:13:44
Kisvárda FC

A korán kapott fura gól után a meccs hajrájában sikerült egyenlíteni a Honvéd vendégeként. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Valami lehet az Új Bozsik Aréna északi oldali kapujánál, ha éppen a Kisvárda a vendége a Budapest Honvédnak, hogy a meccs korai szakaszában oda születik egy potyagól. Így volt ez első itteni látogatásunk alkalmával, tavaly október 1-jén, amiker a honvédos Tamás Krisztián helyezett el abba a ketrecbe egy mutatós öngólt. Most, április utolsó napján a nyolcadik percig kellett várni hasonló bakira: a három hét kihagyás után a kapuba nem teljesen egészségesen visszatérő Dombó Dávid a hazagurított labdával megpróbálta kicselezni a rárontó Nenad Lukicsot, de a visszacsel „beragadt”, a szerb támadó elvette tőle a labdát, és az üres kapuba lőtt. Amolyan kosaras ítéletként a gól mellé „személyi hiba”, azaz sárga lap is járt a kapusnak, akit szemmel láthatóan megviseltek a történtek és a gúnyolódó közönség céltáblájává is vált.

A baj nem járt egyedül, hiszen Jasmin Mesanovic a gól után szinte egyből megsérült. így centerünket le kellett cserélni. Megfogta a csapatot a korai gól, játékosaink nehezen tudták felvenni a meccs ritmusát. A csereként beállt Driton Camaj előtt nyílott az első veszélyes lehetőség, de mellé lőtt, majd amikor az első félidő hajrájában kissé magunkra találtunk, Ötvös Bence nagyszerű indítása és Claudiu Bumba beadása után Rafal Makowski hagyta ki a kihagyhatatlant, és mellé fejelt.

A második félidőre már nem jött ki Hej Viktor, akinek a helyét az addig balhátvédet játszó Ionut-Andrei Peteleu foglalta el, és a frissen beállt Matheus Leoni lett a balbekk. Fölénybe kerültünk, de csak meddőbe, a koronavírusból lassan felépülő Szappanos Pétert helyettesítő Tomás Tujvelt nem nagyon tettük próbára. A szlovák kapus egyszer nagyszerű kivetődéssel tisztázott Camaj elöl, a másik oldalon pedig Lazar Csirkovics hozta helyre az elpasszolt labdájából eredő hibáját Dombóval közösen.

A hajrában aztán megszületett az egyenlítő gólunk, nem állítanánk, hogy teljesen váratlanul, de legalább kiderült, érdemes gyakorolni a szögletvariációkat, amelyek ilyen helyzetben segíthetnek. No meg az is, hogy a szezonbeli tizedik gólját szerző Bumba lövése megpattanjon.

A végjátékban lendületben maradtunk, de nem tudtuk kihasználni a Honvéd zavarodottságát. Maradt a döntetlen, amivel egyik oldalon sem voltak boldogok, de a Honvád került közelebb céljai eléréséhez, mi pedig lépéshátrányba a meccsünket megelőzően győzelmet szerző Puskás Akadémiával szemben.


OTP BANK LIGA: 31. FORDULÓ

BP. HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (1–0)

Új Bozsik Aréna, 3360 néző, v.: Pintér Cs. (Szert, Garai P.)

HONVÉD: Tujvel – Petkovics, Batik, Lovric, Tamás K. – Pantelics, Hidi P. (Kadiri, 90.) – Bőle (Doka, 82.), Zsótér, D. Drazsics (Machach, 63.) – Lukics (B. Traoré, 82.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

KISVÁRDA: Dombó – Hej (Leoni, a szünetben), Prenga, Csirkovics, Peteleu – Zlicsics (Melnik, 62.), Ötvös – Navrátil (Asani, 62.), Makowski (Karabeljov, 73.), Bumba – Mesanovic (Camaj, 11.). Vezetőedző: Erős Gábor

Gólszerző: Lukics (1–0) a 8., Bumba (1–1) a 85. percben


A gólok története

8. perc: Zlicsics passzolta balról haza a labdát Dombónak, aki előbb balra vette át a labdát az őt megtámadó Lukiccsal szemben, majd jobbra is igyekezett ezt megtenni, de Lukics szerelte őt, és bár Dombó megpróbálta lerántani, még időben elengedte – így nem állították ki, csak sárga lapot kapott –, és a csatár öt méterről jobbal az üres kapu közepébe gurított, 1–0.

85. perc: Asani végzett el szögletet balról, Leonihoz gurított, balhátvédünk Bumbához játszott, ő pedig balról 15 méterről jobb lábbal kapura lőtt, a labda Hidi Patrik hátán megpattanva vágódott a kapu közepébe, 1–1.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló