Nem akart a sorfal felugrani

2020-04-24 08:37:42
Kisvárda FC

Négy éve ezen a napon történt: Kapusunk akkor az ellenfél hálója előtt állt a rangadón.

Budaörsi győzelmével (3–1) helyzetbe hozta magát a Kisvárda Master Good a 2015-2016-os bajnokság tavaszi szezonjában, és mivel az volt zsinórban a harmadik sikere (előtte Ajkán nyert 1–0-ra, majd a Szigetszentmiklóst ütötte ki hazai pályán 5–0-ra), felkapaszkodott a tabella negyedik helyére az NB II egyik újonca. Ezek után négy évvel ezelőtt, 2016. április 24-én a Mezőkövesd volt a vendég a Várkertben, a dél-borsodiak egy helyezéssel és két ponttal előzték meg a mieinket, így adva volt az esély arra, hogy a Várda fellépjen a dobogóra. Sőt, miután a második helyen álló, a Várdát három egységgel megelőző Zalaegerszeg előző nap kikapott Szolnokon (3–1), adva volt az esély a ZTE befogására is.

Aztán a nagy terv teljesítésének lehetősége és a lelkesedés a mérkőzés 19. percében alábbhagyott, miután a kapujából kimozduló kisvárdai kapus, Lékai Soma ütközött a kövesdiek támadójával, későbbi játékosunkkal, Heffler Norberttel, így a kiállítás sorsára jutott, és hetven perces emberhátrány várt. A másik kapuból jelenlegi kapusunk így látta a meccset, amely gólnélküli döntetlennel ért véget.

A fotón: Az ütközés, ami után a Heffler Norberttel szemben szabálytalankodó Lékai Somát kiállította a játékvezető

Fotó: Facebook/Mezőkövesd FC


„A Kisvárdával mindig presztízsmeccseket játszottunk, ennek a bizonyos mérkőzésnek az őszi odavágóját a Várda egy nullra nyerte meg Kövesden Erős Gábor nekem fejelt góljával – tartott egy kis időutazást a 27 éves Dombó Dávid, aki a télen igazolt Mezőkövesdről Kisvárdára, és január 25-én éppen Mezőkövesden mutatkozott be új csapata színeiben. – Ami a négy évvel ezelőtti mérkőzést illeti, a korai kiállítással nagy lehetőséghez jutottunk, de úgy rémlik, inkább meddő mezőnyfölényt harcoltunk ki. Emlékszem, viharos szél fújt, így végig nagyon kellett koncentrálni a kapuban. A második félidőben többször is ígéretes helyzetből végezhettünk el szabadrúgást, de mindháromszor a kisvárdai sorfalba rúgtuk a labdát. A videózásnál megfigyeltük, hogy a várdai sorfal rendre felugrik, ezért Pintér Attila vezetőedző azt kérte, a szabadrúgásokat elvégző játékosoktól, hogy a lábak alatt rúgják kapura a labdát, de valahogy úgy alakult, hogy egyik esetben sem akart felugrani a sorfal… A végén Cseri Tamásnak, későbbi mezőkövesdi csapattársamnak is volt egy nagy helyzete a strand felőli kapura, de barátságunkat megalapozva szerencsére néhány centit tévedett…”

Pintér Attila habitusa mindenki előtt ismert a futball világában. Vajon megdicsérte a csapatot az öltözőben a meccs után vagy kaptak a fejükre a játékosok az elszalasztott lehetőség miatt?

A fotón: A kiállítás után a kisvárdai kapuba álló Ivancsics Alex a végén Sós Bence (99) lövése után meccslabdát hárított

Fotó: Facebook/Mezőkövesd FC


„Kisvárdán, az egyik közvetlen rivális otthonában a döntetlen nem számított rossz eredménynek, de a korai kiállítás miatt illett volna nyernünk, szerintem ezt akkor az edzőnk is így gondolta – így Dombó Dávid. – A bajnokság utolsó öt meccsét úgy sikerült megnyernünk, hogy gólt sem kaptunk, így meg tudtuk előzni a Zalaegerszeget, no meg a Kisvárdát is, és a bajnok Gyirmóttal együtt az élvonalba jutottunk.”

A Kisvárda pedig a negyedik helyen végzett (pedig ugye a feljutó Kövesdtől négy pontot vett el), holott a mieink is remek hajrát produkáltak. De erről később még lesz szó.


2016. ÁPRILIS 24.

2015-2016-OS IDÉNY, MERKANTIL BANK LIGA (NB II), 24. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC 0–0

Várkert, 1540 néző, v.: Vad (Király K., Szalai B.)

Kisvárda: Lékai – Vári B., Izing, Papucsek, Csilus T. – Lucas, Bagi I. – Délczeg (Rajczi, 85.), Erős G. (Eszlátyi, 88.), Cseri T. – Koszta (Ivancsics A., 22.). Vezetőedző: Soós Imre

Mezőkövesd: Dombó – Vági, Szeles, Dvorschák, Fótyik – Tamási Zs. (Rácz F., 44.), Tóth B. – Molnár G., Nicorec (Orosz M., 61.), Heffler N. (Sós B., 54.) – Szatmári L. Vezetőedző: Pintér Attila

Kiállítva: Lékai a 19. percben

A mérkőzés teljes felvétele megtekinthető itt:A borítófotón: Az ekkor még mezőkövesdi színekben védő Dombó Dávid kisvárdaiként éppen korábbi csapata otthonában mutatkozott be

Fotó: Nyulak Nikoletta

Holnapi emlékünk: Mikor lesz már meg az első gólod?


next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló