Nehezen, de megszületett

2019-09-22 19:30:42
Kisvárda FC

Rossz helyzetkihasználása miatt hagyta a hajrára a döntést a kisvárdai csapat a Magyar Kupában – BESZÁMOLÓ

Na, az olyan mérkőzésre, mint amit a Kisvárda Master Good vasárnap délután játszott a Magyar Kupa első fordulójában, tényleg igaz, hogy az első gólig volt nehéz.

Ha Bohdan Melnik lövését nem vágják ki a gólvonalról a negyedik percben, ha Tischler Patrik nem fölé bombázza az ellenféltől kapott labdát a 25. percben, ha Kovácsréti Márk lövését a parádézó pilisi kapus, Szili Zsolt nem tolja a kapufára a 37. percben, akkor kevés megválaszolandó kérdés maradt volna a második félidőre.

Tény, a Pest megyei I. osztályban hat forduló után négy döntetlent és két vereséget felmutató pilisiek nagyon megszervezték a védekezésüket, betömörültek a tizenhatosok környékére, olykor azon belülre, és mivel az eredmény nem indokolta, nem is voltak onnan hajlandóak kimozdulni. Ráadásul jó felépítésű kapusuk 10-esre védett, így a második félidőben is görcsölnie kellett a Várdának.

Szünet után is gyakran foghattuk a fejünket, mi maradt ki… Egy idő után már nem is jegyeztünk minden helyzetet, de a csereként beállt Gosztonyi András és a mögötte talán kedvezőbb helyzetben lévő Teodorosz Beriosz elől a labdát elfejelő Tischler fejese is beakadhatott volna, egy alkalommal pedig Sassá a gólvonalról nem tudta a kapuba préselni a labdát.

Megítélésünk szerint Gosztonyit a tizenhatoson belül buktatták, de csak szabadrúgást kaptunk, amikor Claudiu Bumba becselezte magát az ötösre, és a nagy tömegben elesett, akkor viszont büntetőt (a hazaiak nehezen fogadták el az ítéletet, ennek a meccs végén is hangot adtak). Tischler gólra váltotta a büntetőt, így csak onnantól kezdve, vagyis az utolsó negyedórára vált könnyebbé a mérkőzés. Könnyű befejezés csak akkor lehetett volna, ha Gosztonyi hatméteres lövése nem a kapufát találja el, és Tischler a hajrábeli ziccereiből is értékesít egyet.

Hogy a kétségkívül lelkes pilisiek egyetlen helyzetét sem jegyeztük fel, az, higgyék el, nem udvariatlanság. A hazaiak csak hébe-hóba jutottak át a felezővonalon, Mihai Mincának egy-egy bedobás, illetve néhány hazaadás után akadt munkája. Ettől még tény, nehezen született meg a kötelezően elvárt kisvárdai továbbjutás – de megszületett, és ez a lényeg.


MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT

PILIS LK-LEGENDA SPORT–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–0)

Pilis, 600 néző, v.: Rúsz

PILIS: Szili – Kiss B., Páles, Tóth Á., Lászik – Sárán (Gyökér, 84.), Félix K. – Egervári (Kaiser, 39.), Rása, Tokodi (Csikós, 63.) – Maka. Edző: Halgas Tibor

KISVÁRDA: Minca – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Lucas, Bumba (Anderson Pico, 79.), Karaszjuk (Gosztonyi, a szünetben) – Sassá (Hej, 89.), Tischler, Kovácsréti. Vezetőedző: Miriuta László

Gólszerző: Tischler (11-esből, 0–1) a 75. percben

A gól története

75. perc: Bumba cselezte be magát a hazaiak ötösére, amikor lőni készült, a földre teperték. A büntetőből Tischler jobbal a balra mozduló Szili mellett a jobb alsó sarokba gurította a labdát, 0–1.


A fotón: Bár Tischler Patrik (a labdával) is több helyzetet kihagyott, a győztes gólt mégis ős szerezte


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló