Négyet kaptunk, kilencen maradtunk

2022-10-01 18:59:07
Kisvárda FC

Csúnya vereségbe futottunk bele az Újpest otthonában. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Az első bajnokira csapatunk volt hivatalos azóta, hogy százéves lett az újpesti Szusza Ferenc Stadion. Nem lett volna ez így, ha rendben van a Várkerti Stadion gyepe, de miután az renováláson esik át, fel kellett cserélni a pályaválasztói jogot, így aztán Újpesten játszották a szombati, eredetileg Kisvárdára kiírt bajnokit.

Az újpestiek meg is cserélték a kispadokat, kapaszkodnak mindenbe, hogy jobbra forduljon a fordulót a tizedik helyen váró csapat sorsa. Ami azt illeti, nálunk is elkelt volna, ha fordul a szerencse, hiszen az előző két bajnokit elvesztettük.

A hazaiak kezdték nagyobb elánnal a meccset, a mieink játékát rossz ütemű passzok és belépők jellemezték, ha pedig megindultunk előre, lesen haltak el az ígéretesnek látszó támadásaink, a tizenegyesgyanús újpesti szabálytalanságot pedig nem erősítette meg a VAR. Aztán úgy tűnt, túl vagyunk a kezdeti problémákon, amikor sehogyan sem sikerült felszabadítani egy eladott labda után, beszorultunk, és gólt kaptunk. Balszerencsést, hiszen Milos Vranjanin lábán úgy perdült fel a labda, hogy az már menthetetlennek bizonyult. Az öngól után kaptunk „igazit” is, és már szólt is a kispad Bohdan Melniknek, hogy beáll a cserék közül. A szünetig azonban nem került sor a változtatásra, a térfélcsere előtt pedig harmadmagával érkezett a pályára, a különbség pedig már háromra nőtt.

A második félidőt is le kellett játszani, és még csak állva sem sikerült meghalnunk. Dominik Kovacic eredetileg sárga lapot érő szerelését a VAR kiállításra minősítette át, jött Simon Krisztián „menetrendszerinti” Kisvárda elleni gólja, és még a végén Ötvös Bencét is kiállították.Úgyhogy összejött minden rossz (kétszer a mi játékosunkról pattant a kapuba a labda, a másik két gólnál pedig ténylegesen vagy gyakorlatilag mi adtuk a gólpasszt...), több szempontból is csúnya vereséget szenvedtünk.

Zsinórban a harmadikat.


OTP BANK LIGA: 9. FORDULÓ

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 4–0 (3–0)

Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, v.: Pintér Cs. (Huszár, Csatári)

ÚJPEST: D. Nikolics – Szabó B., Diaby, Csongvai, Antonov – Mack, Onovo (Boumal, 81.) – Simon K. (Varga Gy., 81.), Katona M. (Ljucsics, 70.), Csoboth (Lahne, 70.) – Goure. Vezetőedző: Milos Kruscsics

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Vranjanin, D. Kovacic, Leoni – Karabeljov (Melnik, a szünetben), Ötvös – Asani (Navrátil, 70.), Makowski (Lucas, a szünetben), Camaj (Vida K., a szünetben) – Mesanovic (Ilievszki, 81.). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Vranjanin (öngól, 1–0) a 31., Goure (2–0) a 36., Goure (3–0) a 45., Simon K. (4–0) a 68. percben. Kiállítva: D. Kovacic az 59., Ötvös a 93. percben


A fontosabb események

31. perc: Simon Krisztián indította a bal oldalon meginduló Csobothot, ám a menteni igyekvő Vranjanin bal lábáról úgy perdült fel a labda, hogy az Hindrich felett a kapu jobb oldalába hullott. Öngól, 1–0.

36. perc: Csoboth szerelte a tizenhatos előterében Karabeljovot, Gourét indította, aki kissé jobbról, hét méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2–0.

45. perc: Csoboth az ötös baloldali sarkáról leadott lövése után a Vranjaninról Hejre pattant, onnan Goure elé került, aki tíz méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 3–0.

59. perc: Csoboth cselezte ki Hejt a bal oldalon, érkezett Kovacic, aki felvágta az újpesti támadót. Kovacic előbb sárga lapot kapott, majd a videózás után kiderült, gólhelyzetet meghiúsító szabálytalansága azonnali piros lapot és kiállítást ért.

68. perc: Antonov passzolt balról keresztbe a Leoni megindulása miatt üresen maradt Simon Krisztiánhoz, akinek 17 méteres jobblábas lövése Hindrich kezéről a jobb felső sarokba vágódott, 4–0.

93. perc: Lahne indult meg a bal oldalon, amikor a felezővonalat átlépte, a keresztező Ötvös felvágta. A játékvezető piros lapot mutatott fel a kisvárdai futballistának.


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló