Négyen mennek a válogatottakba

2022-09-13 13:44:19
Kisvárda FC

Két felnőtt és ugyanennyi U21-es nemzeti csapatba szóló invitálást hozott klubunkhoz a „postás”.

Szép számmal postázták a meghívókat klubunkhoz a különböző nemzeti szövetségek – összesen négy játékosunk számára érkezett behívó hazája felnőtt vagy U21-s válogatottjába.

Maradva az utóbbiaknál, a magyar útlevéllel is rendelkező Hindrich Ottót a román U21-es nemzeti csapatba hívták meg. Kapusunkra és társaira két mérkőzés vár, szeptember 23-án Spanyolország, 27-én pedig Hollandia ellen játszanak hazai környezetben felkészülési mérkőzést.

Mario Ilievszkinek az északmacedón U21-es válogatottban lesz jelenése. Rá Horvátországban, egész pontosan Csáktornyán játszandó barátságos meccsek várnak, 23-án Albánia, három nappal később az előző mérkőzés eredményétől függően Horvátország vagy Szaúd-Arábia ellen.

És akkor a felnőtt válogatottakról! Két játékosunkra számítanak hazája legjobbjai között. A hatszoros bolgár válogatott Janisz Karabeljov (borítófotónkon) a Nemzetek Ligája C divíziójában gyarapíthatja fellépései számát, amennyiben a szerb nemzetiségű Mladen Krsztajics szövetségi kapitány küldik a Gibraltár (szeptember 23.) elleni hazai vagy az Észak-Macedónia (szeptember 26.) elleni idegenbeli mérkőzésen.

Karabeljov kisvárdai labdarúgóként még nem szerepelt a válogatottban (2021 nyarán volt kerettag legutóbb), Driton Camaj viszont igen, júniusban a finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen debütált. Szélsőnk most is kapott meghívót Miodrag Radulovics szövetségi kapitánytól a montenegrói keretbe, amely a Nemzetek Ligája B divíziójának meccseire készül. Ezek közül az elsőt szeptember 23-án Bosznia-Hercegovina vendégeként, a másodikat pedig 26-án éppen a finnek ellen, hazai pályán játsszák.

A válogatottak programja a jövő hét elején indul, a meghívott játékosaink még részt tudnak venni a BVSC elleni szombati kupameccsen.next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló