Ne legyen jelen a stresszfaktor!

2022-07-27 21:17:23
Kisvárda FC

Úgy tekintünk a párharcra, mintha 0–0-ról folytatódna tovább. BEHARANGOZÓ

Csapatunk is túljutott az első hazai nemzetközi kupamérkőzést megelőző utolsó edzésen, amely után jöhet a csütörtöki mérkőzés: 18 órától, 1–0-s előnyből vágunk neki a kazah Kajrat Almati elleni visszavágónak a Várkerti Stadionban.

„Természetesen elemeztük a kinti mérkőzést, elsősorban azt, hogy miért kezdtük kicsit halványabb teljesítménnyel az összecsapást – nyilatkozta Török László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Az azért pozitívum volt, hogy idővel átvettük az irányítást és az ellenfél fölé kerekedtünk, a fegyelmezettséggel és a koncentrációval sem volt probléma. Hogy milyen forgatókönyvet álmodtunk meg csütörtökre? Természetesen olyat, amellyel sikerül kiharcolnunk a továbbjutást. Az elmúlt napokban a csapat életében azért jelen volt a stresszfaktor, ami természetes, hiszen hazai pályán mutatkozunk be ebben a szezonban és a nemzetközi porondon is. Egy korai gól oldhatja a feszültséget, jó lenne, ha végig mi tudnánk irányítani a pályán történteket.”

Az esélylatolgatások egyik örökbecsű mondása, hogy minden meccs 0–0-ról indul. Kivéve, ha egy csapat 1–0-s előnyt harcol ki az „odavágón”...

„Pedig pontosan azt hangsúlyozzuk a csapatnak, hogy a párharc folytatásához is úgy kell hozzáállnunk, mintha gól nélküli állásról indulna – így Török László. – Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy most már minket tartanak az esélyesebbnek. Az ellenfél edzője a kinti mérkőzés után arról beszélt, hogy nem engedtük a csapatát futballozni, el tudtuk rontani a játékát. Most is valami hasonlóra törekszünk majd, és szeretnénk győzelemmel és továbbjutással megörvendeztetni szurkolóinkat, akik számára a mostani lesz az első nemzetközi kupamérkőzés. Nekünk, az almati fellépésünk után már a második, és arra törekszünk, hogy tovább tudjuk növelni a nemzetközi porondon szerzett tapasztalatunkat.”


EURÓPA-KONFERENCIALIGA: SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FC KAJRAT ALMATI (kazah)

Várkerti Stadion, csütörtök, 18.00

Vezeti: Chrysovalantis Theouli (Michael Soteriou, Pavlos Georgiou – tartalékjátékvezető: Georgious Nikolaou)


A borítófotón: Török László reméli, hogy a mérkőzés után is minden rendben lesz

Fotó: Szabó Sándor


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló