Nagyszerű mérkőzésen, nagyszerű győzelem!

2021-09-26 14:21:34
Kisvárda FC

Fantasztikus csapatunk hátrányból fordítva verte a Debrecent – BESZÁMOLÓ.

Minden adott volt a remek mérkőzéshez vasárnap kora délután: a csaknem teljesen megtelt stadion generálta hangulat, a verőfényes napsütés, és két jó csapat.

Az egyik ugye a listavezető Kisvárda Master Good, amely ellen bátran kezdett a DVSC, az első tíz percben két helyzetet is kialakított, a harmadikat pedig gólra váltotta.

A középkezdés után szinte egyből egyenlíthettünk volna Matheus Leoni révén, és utána is jöttek futószalagon a helyzetet. Egy akción belül Jaroslav Navrátil, Claudiu Bumba és Szlobodan Szimovics is gólt szerezhetett volna, majd Navrátil sistergő lövése a lécről pattant a kapu mögé. Szimovics is adott újabb feladatot Tomás Kosickynek, a Loki kapusának, majd egy kontrát nem sikerült góllal lezárni a pontatlan passz miatt. Bosszantó volt, hogy szünetig nem sikerült egyenlíteni, de akár kétgólos is lehetett volna a hátrányunk, ha a góllövőlista vezetője, Ugrai Roland nem hagyja ki a kihagyhatatlant.

A második félidőt nagy elánnal kezdtük, Bumba még kihagyta a helyzetét, Jasmin Mesanovic már nem, bosnyák támadónk megint bizonyította, hogy nagyon érzi a kaput. Támadásban maradtunk, de már kevesebb helyzetet alakítottunk ki, miközben a túloldalon Bévárdi Zsombor lőtt fölé. Aztán a cserék összehozták a győztes gólt: Driton Camaj szöglete után Zlicsics Lázár nem akármilyen lövéssel szerezte meg első kisvárdai bajnoki gólját. Az ugyancsak a kispadról beszálló Jasir Asani varrhatta volna el végleg a szálakat, de ziccere után Kosicky védett, így maradt izgulnivaló az ötperces ráadásban, ám a győzelmünk már nem forgott veszélyben.

Harmadik hazai meccsünket is megnyertük, összességében pedig hat sikernél tartunk – hét forduló eltelte után. Mi ez, ha nem álomszerű szereplés?


OTP BANK LIGA: 7. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC 2–1 (0–1)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 2980 néző. Vezette: Bognár T. (Szert B., Király K.)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnik (Lucas, 77.), Szimovics – Bumba (Camaj, 84.), Ötvös (Zlicsics, 68.), Navrátil (Asani, 77.) – Mesanovic. Vezetőedző: Joao Janeiro

DVSC: Kosicky – Korhut, Baráth P., Deslandes, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bévárdi Zs. (Soltész, 84.), Ugrai, Sós (Szécsi, 62.) – Bárány (Tischler, 78.). Vezetőedző: Toldi Gábor

Gólszerző: Varga J. (0–1) a 11. percben, Mesanovic (1–1) a 49. percben, Zlicsics (2–1) a 89. percben.


A gólok története

11. perc: Ferenczi János baloldali beadása után középen Bévárditól elpattant a labda, éppen Bárány elé, aki vissza akarta passzolni, de hosszan tolta meg, ám a labda így lett jó a második hullámban érkező Varga Józsefnek, aki a 16 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 0–1.

49. perc: Hej ívelt előre a saját térfeléről a jobb oldalon szabadrúgásból, Deslandes alászaladt a labdának, amit Mesanovic mellel megszelídített, majd 13 méterről, éles szögből úgy lőtt a kapu jobb oldalába, hogy a labda a kapufáról vágódott a hálóba, 1–1.

89. perc: Camaj jobboldali szöglete után a rövid saroknál Mesanovic belecsúsztatott a labdába, amely Zlicsicsig jutott, ő talppal átvette, majd kissé balról 18 méterről jobbal a bal felső sarokba csavarta, 2–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló