Nagypályások lesznek!

2020-07-16 17:37:30
VLA

Látogatóban az U13-as csapatnál

A felkészüléseket bemutató sorozatunk elérkezett a legkisebb szekciós csapatainkhoz, azok közül is az idősebb U13-as korcsoportunknál vendégeskedtünk. A tavalyi U12-es csapatunk korosztályt lép, és hatalmas változás történik a kicsik életében, hiszen a tavalyi szezonban még osztott pályán (a két tizenhatos között) játszottak, ám a következő szezontól nagypályások lesznek és teljes pályán játsszák majd meccseiket. A bajnoki színvonal változatlan, a következő bajnoki szezonban is az élvonalban szerepelnek majd a VLA-s srácok, Erős Gábor irányításával.

„Ugye ami nekik nagyobb váltás, és egyelőre tényleg a legpozitívabban tudok róluk véleményt mondani, hogy nagypályás váltás van. Eddig a két tizenhatos között játszottunk 8+1-ben, most ami nagy változás, hogy egész pályára kell játszani és ugyanúgy 11-11 ellen, de úgy látom, hogy tetszik nekik, és tényleg azt gondolom, hogy jól alkalmazkodtak a nagypályához, az eredmények is ezt mutatják, úgyhogy nagyon bizakodva várom majd a szezont – mesélt a változásokról a kapitány.

Nagy változások nem történtek a keretben, a tavalyi együttes magja egyben maradt, néhány játékos csatlakozott a kerethez.

„Szerencsére a csapat magja megmaradt – mondta a játékoskeret változást illetően Erős Gábor. – Ez a kis csapat aránylag régóta együtt készül, úgyhogy ez is úgy gondolom, hogy előnyünk, és kiegészültünk két három olyan játékossal, akik fognak tudni nekünk segíteni, és ezért is mondtam az előbb, hogy én úgy gondolom, hogy erősödtünk.”

Konkrét helyezéssel kapcsolatos célkitűzést nem állít a szakmai stáb a kicsikkel szemben, de természetesen az edzők bíznak a játékosokban és a csapatban, és nagyon jól ismerik a gárda erejét, erényeit, ezért titkon előkelő helyezésre számítanak a következő idény végén.

„Természetesen a legkomolyabb célért szeretnénk menni, meg szeretnénk nyerni a bajnokságot – mondta a kapitány. – A tavalyi bajnokságban ezekkel az ellenfelekkel játszottunk, és akkor is nagyon jól szerepeltünk, hiszen azt a bajnokságot nem fejeztük be, én akkor is meg voltam győződve, most is meg vagyok, ha lejátsszuk a bajnokságot, akkor egészen biztos az első három helyezésből valamelyiket meg tudtuk volna szerezni. Ha egy kicsit merész vagyok, akkor azt gondolom a bajnokságot is meg tudtuk volna nyerni. – elevenítette fel az előző szezont a vezetőedző. – Idén erősödtünk, rengeteget fejlődtek a gyerekek, én azt látom, az edzőmeccsek alapján is. Kevesebbet pihentünk a vírusos időszak alatt, és ez nagyon meglátszik, úgyhogy azt gondolom, és remélem, hogy ez nem hangzik nagyképűen, de a csapatunk az egyik legesélyesebb arra, hogy megnyerje ezt a bajnokságot.”

Az U13-as korosztályú csapat már javában az edzőmérkőzések dömpingében jár, szerdán a szlovákiai Nagymihályban játszották a negyedik edzőmérkőzésüket, de természetesen a bajnokság kezdetéig minden hétre jut még az edzőmérkőzésekből a gyerekeknek.

„Edzőmeccseket minden hétre természetesen le vannak kötve, és szeretnénk minél erősebb ellenfelekkel játszani. Az első edzőmérkőzésünket Balmazújvárosban játszottuk, még a két hetes leállásunk előtt. Úgy gondolom, hogy ott egy sima győzelmet arattunk, 10-1-re győztük le a házigazdákat. Utána már volt komolyabb ellenfelünk, játszottunk a Ferencváros ellen, a Balmazújváros 2007-es korosztálya ellen, szerdán játszottunk egy szlovák első osztályú csapattal is, egyelőre nagyon pozitív a mérleg, igaz a Balmazújváros idősebb csapatától kikaptunk, de akkor is azt gondolom, hogy a mi legerősebb csapatunk az nagyon-nagyon partiba volt velük – így az eddig lejátszott mérkőzésekről a mester. – Tényleg bizakodó vagyok, természetesen nem fogok túlértékelni egyetlen egy győzelmet sem. Egy jó kis közösség, egy jó kis csapat, és tényleg bízom abban, hogy ebből egy jó kis eredmény jöhet ki.”

Zárásként Erős Gábor kitért a legfontosabb és egyben legkomolyabb célra, amiért a gyerekek, valamint az edzők nap mint nap dolgoznak.

„Az lenne a legfontosabb, hogy ezek közül a gyerekek közül, majd évek múltán néhányan be tudnának mutatkozni itt a felnőtt csapatunkban, az NB I-ben, vagy NB II-ben. Valójában a komoly cél ez, hogy ezekből a gyerekekből valaki bemutatkozzon majd az NB I-es bajnokságban.”


ADATBANK

A csapat neve: Várda Labdarúgó Akadémia U13

Bajnoksága a 2020/2021-es bajnoki évben: MLSZ U13 I. osztály Észak-Kelet csoport

Vezetőedző: Erős Gábor

Asszisztens edző: Fejér Márkó

Erőnléti edző: Sipos Tamás


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló