„Nagyon kell koncentrálnunk”

2018-10-18 18:48:03
Kisvárda FC

Dajka László vezetőedző úgy véli, az itthoni mérkőzéseknek, így a Mezőkövesd elleninek is különös jelentősége van.

Öt hét és három idegenben játszott mérkőzés (egy kupa és két bajnoki) valamint a múlt hétvégi bajnoki szünet után szerepel újra hazai pályán a Kisvárda Master Good. Az élvonal újoncának jó lenne ott folytatnia, ahol szeptember 15-én, a Haladás elleni 4–1-es siker alkalmával abbahagyta – más kérdés, hogy elvárható-e együttesünktől az elmúlt években izmos középcsapattá izmosodott Mezőkövesd elleni győzelem?

„A hazai mérkőzésekre nekünk nagyon kell koncentrálnunk – jelezte a következő fellépés, majd az azt követő, szintén várkerti három fontosságát Dajka László vezetőedző. – Nagyon egységes csapat lesz az ellenfelünk, de úgy készültünk, hogy meg kell próbálnunk itthon tartani a három pontot. Szombatig két hét telik el a legutóbbi bajnoki mérkőzésünk óta, és a második hétben éleztük ki inkább a felkészülésünket a Kövesdre, annak szellemében, hogy ne érjen bennünket meglepetés. Nagyon örülünk, hogy ragyogó közönségünk előtt újra hazai pályán szerepelhetünk, igyekszünk győzelemmel meghálálni a buzdításukat.”

A hazai meccsekben eddig rendre megvolt a fejlődés, hiszen a Fradi elleni vereséget (0–2) a Diósgyőrrel szembeni döntetlen (1–1), majd a Hali legyőzése (4–1) követte. Hogyan folytatódhat az előrelépési tendencia?

„Abból kell kiindulnunk, hogy minden mérkőzés más. Próbáltunk túltenni magunkat a legutóbbi két idegenbeli vereségen, igyekeztünk a hibákból tanulni, a pozitívumokat pedig megtartani. Összedugtuk a fejünket a kollégákkal, minek következtében lesz egy-két változás a csapatban. És itt most nem igazán az összeállításról beszélek, inkább a játékunkról. Bízom benne, hogy ezek a változások pozitívak lesznek szombaton, és meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

Ami a „leltárt” illeti, Gosztonyi András öt sárga lap miatt nem játszhat, Hej Viktor, Mihajlo Rjasko és Temur Parcvanija sérült. Jánvári Gábor lábadozik combsérüléséből, a csapatkapitány Lucasnak pedig a Pakson beállt dereka miatt kérdéses a játéka.

A fotón: Brana Ilics (piros mezben) jó játékkal járulna a hozzá a Kövesd elleni jó eredményhez

Fotó: Nyulak Nikoletta


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló