Nagy fölény, kevés helyzet

2023-03-11 17:36:16
Kisvárda FC

Az újabb helyosztó rangadó elvesztése után lecsúsztunk a harmadik helyről. BESZÁMOLÓ

Újabb dobogósok csatája várt csapatunkra, ezúttal is hazai pályán, a DVSC ellen. Jobb ritmusban indítottunk, mint egy hete a Kecskemét ellen, az első helyzet is a miénk volta, az eddigi mindkét Loki elleni meccsen betaláló Rafal Makowski lőtt fölé.

Aztán a betegségéből felépülő Jasmin Mesanovic kapott ajándéklabdát Dzsudzsák Balázstól, de nem tudta gólra váltani a helyzetet.

A folytatásban inkább a DVSC akarata érvényesült, gyors támadásaik révén háromszor is helyzetbe kerültek, a harmadiknál, Dorian Babunszki lövése után Danijel Petkovics bravúrral tolta a kapufára a labdát. Mégis, mi mehettünk volna a szünetre előnnyel, ám Driton Camaj nagy helyzetből fölé lőtt.

Ahogy az Újpest és a Kecskemét ellen, a második félidő elején megint gólt kaptunk. Nem sikerült lesre állítani a debreceni labdaszerzésből indult támadást, Babunszki pedig ezúttal már nem hibázta el a helyzetet. A folytatásban nagy fölénybe kerültünk, hiszen futottunk az eredmény után, ám kevés helyzetet alakítottunk, Jasmin Mesanovic egy-egy megmozdulásában volt csak benne a veszély.

A Debrecen játékosainak időhúzása miatt hét perc volt a ráadás, de ekkor sem sikerült kiegyenlíteni, sőt, a lefújás pillanatában Czérna Erik súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A vereséggel a két csapat helyet cserélt. lecsúsztunk a dobogóról.


OTP BANK LIGA: 23. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOODDEBRECENI VSC 0–1 (0–0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 2450 néző. V.: Káprály Mihály (Vígh-Tarsonyi G., Csatári T.)

KISVÁRDA: Petkovics – Melnik, Hej, D. Kovacic, Leoni – Karabeljov (Lucas, 71.), Ötvös – Mesanovic (Czérna, 84.), Makowski, Camaj (Ilievszki, 71.) – Szpaszics (Navrátil, a szünetben). Vezetőedző: Török László

DVSC: Milosevics – Romancsuk, Lagator, Deslandes, Ferenczi J. – Varga K. (Bévárdi, 90.), Loncsar, Ojediran (Varga J., 71.), Kiziridisz (Sós B., 71.) – Dorian Babunszki (Mance, 68.), Dzsudzsák (Dreskovics, 90.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Gólszerző: Dorian Babunszki (0–1) a 48. percben


A gól története

48. perc: Dorian Babunszki passzolt a félpályánál Dzsudzsákhoz, aki egyből indította a bal oldalon meginduló Kiziridiszt. Leoni a túloldalon belógott, így nem volt les, Kirziridisz bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd jobb külsővel a visszafelé sprintelő Leoni és Melnik között középre passzolt, Dorian Babunszki pedig ballal, hét mézterről úgy lőtt a bal alsó sarokba, hogy Petkovics bal lábbal még bele tudott érni a labdába, de hárítani nem, 0–1.


next match
Kisvárda Master Good
Puskás Akadémia FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-04-01 13:00
OTP Bank Liga, 25. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-1
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2023-03-18 14:05
OTP Bank Liga, 24. forduló