Nagy duó: kettő plusz három

2021-10-31 16:27:51
Kisvárda FC

Duplázó és triplázó játékosunk is volt, soha nem látott különbséggel nyertünk az NB I-ben – BESZÁMOLÓ.

Jasmin Mesanovic távoli lövésével indult a mérkőzés, amely előtt csapatunk tagjai – a mellrákszűrés fontosságára felhívva a figyelmet – rózsaszín szalaggal a mellkasukon vonultak ki. A kezdőrúgást dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő végezte el vasárnapi születésnapja alkalmából.

Szóval a bosnyák center lövése csak kevéssel kerülte el a kapu bal oldalát, aztán Jaroslav Navrátil jobbról belőtt labdáját mentették az utolsó pillanatban a védők Matheus Leoni elöl. Majd Ötvös Bence pillanatai következtek, a kapáslövését blokkolták, szabadrúgásból pedig fölé lőtt. Mindez az első tíz perc krónikája volt, vagyis mozgalmasan indult a mérkőzés.

Tíz perc múlva már vezettünk, igaz, ki kellett böjtölni, mire a VAR-mikrobuszban is úgy látták, hogy Jaroslav Navrátil lövése után már áthaladt a labda a gólvonalon, mikor azt Kálnoki Kis Dávid kivágta. Hamar jöhetett volna a zalai válasz, hiszen Dombó Dávid és Izuchukwu Meschak találkozója nyomán a játékvezető előbb tizenegyest ítélt, majd miután a VAR segítségével elemezte a helyzetet, meggyőződhetett róla, hogy a vendégek támadója a labdában botlott meg. Úgyhogy a tizenegyespontra letett labdából nem célozhatták meg a kaput, helyette labdaejtéssel folytatódott a játék.

No meg kisvárdai góllal, amelyet Zoran Lesjak hibája és Navrátil újabb remek helyzetfelismerő-képessége előzött meg.

Az első félidőben megszerzett előny azzal vált megnyugtatóvá, hogy a szünetben beállt három egerszegi csere egyike, Zimonyi Dávid lövése után Dombó Dávid bravúrral hárított. A másik oldalon Ötvös Bence növelhette volna az előnyt, de lövés helyett eggyel többet cselezett. Driton Camaj viszont éppen annyit, amennyit kellett, a szintén csereként beállt Zlicsics Lázártól kapott nagyszerű labdát, amit nagyszerűen tolt meg, és kilőtte a kapu bal oldalát.

Érett a bajnokságbeli legnagyobb különbségű győzelmünk, amit Mesanovic tehetett volna fölényesebbé, de lövését Demjén Patrik kiütötte. Ami késett nem múlott, Camaj még két gólt szerzett, így pályára lépésétől számítva 17, az első góljától nézve 13 perc alatt ért el mesterhármast. Találataival nemhogy a 2021-2022-es idény, hanem a teljes NB I-es klubtörténet legfölényesebb sikerét arattuk. Az első félidőben tehát Navrátil duplázott, a másodikban Camaj triplázott.

A Kisvárda kiütötte ellenfelét, az MTK elleni kupameccsel együtt egy héten belül kilenc gólt szerezve várhatja a Ferencváros elleni november 7-i rangadót. No meg a tabella élén állva!


OTP BANK LIGA: 11. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 5–0 (2–0)

Várkerti Stadion, 2043 néző, v.: Bognár T. (Szalai B., Horváth R.)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnik (Zlicsics, 56.), Karabeljov – Navrátil (Bumba, 81.), Ötvös, Asani (Camaj, 69.) – Mesanovic (Nagy M. K., 81.). Vezetőedző: Joao Janeiro

ZTE: Demjén – Lesjak, Kálnoki Kis D., Bobál D. (Sebestyén L., 76.), Gergényi (Huszti A., a szünetben) – Szankovics, Bedi – Meschack. Szpoljarics (Zimonyi, a szünetben), Skribek (Milovanovikj, a szünetben) – Koszta M. (Babati, 68.). Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerző: Navrátil (1–0) a 20., Navrátil (2–0) a 34., Camaj (3–0) a 73., Camaj (4–0) a 83., Camaj (5–0) a 86. percben


A gólok története

20. perc: Karabeljov átadásával Asani húzott el a bal oldalon, az alapvonalról középre gurított, a labda a lábak között eljutott középen Navrátilhoz, akinek 12 méteres, Demjén karján megpattanó lövését a gólvonalon álló Kálnoki Kis bal lábbal kivágta. A VAR vizsgálata során kiderült, hogy már a gólvonalon túlról, így a játékvezető megadta a gólt, 1–0.

34. perc: Mesanovic előreívelése után Lesjak röviden hátrafejelt labdájára Navrátil csapott le, rávezette Demjénre, és elegáns mozdulattal, jobb külsővel, 15 méterről a bal alsó sarokba perdítette, 2–0.

73. perc: Zlicsics ragyogó indításával Camaj lódult meg a bal oldalon, a tizenhatos vonalától befelé tolta a labdát, majd 17 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtte, 3­–0.

83. perc: Ötvös indította a bal oldalon kilépő Camajt, aki éles szögből, tíz méterről ballal ellőtte a labdát a kivetődő Demjén mellett, és az a bal alsó sarokban kötött ki, 4–0.

86. perc: Hej húzott el a jobb oldalon, a tizenhatoson belül az alapvonalig jutott, középre passzolt labdáját pedig Camaj öt méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtte, 5–0.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló