Most tartalékcsapatunkon a sor

2021-09-21 10:52:29
Kisvárda FC

NB III-as legénységünk ugyanott, ugyanaz ellen a csapat ellen játszik, mint NB I-eseink a szombati kupameccsen.

Az őszi szezonban harmadszor alakul úgy az NB III-as bajnokság menetrendje, hogy hétvégén a csapatok kupakötelezettsége miatt nem volt forduló, az azt követő szerdán viszont igen. Más kérdés, hogy tartalékcsapatként a Kisvárda Master Good II-nek nem volt teendője a Mol Magyar Kupában, így tíz nappal a legutóbbi bajnoki (Jászberény ellen 2–0 hazai pályán) után lép ismét pályára. Érdekes, hogy az eddigi két botlás mindig az üres hétvégéket követő szerdai fellépésen (Salgótarján 1–1, Hidasnémeti 2–4) következett be, ami nem biztos, hogy jó előjel a Debreceni EAC elleni szerdai (16 óra) idegenbeli mérkőzés előtt.

„Bízunk benne, hogy ezen a téren változás történik majd, mint ahogy a korábbi esetekből tanulva változtattunk a felkészülés menetén is, ami remélhetőleg meglátszik majd az eredményességen is – mondta Kocsis János edző, aki személyesen nézte meg első csapatunk szombati, DEAC elleni kupamérkőzését (2–0). – A csoport egyik meghatározó csapatához utazunk, amelynek az egyik legtöbb esélye van arra, hogy a tavalyi kiesés után visszajusson az NB II-be. Az első csapatunkkal játszott kupamérkőzése lehetőséget adott arra, hogy feltérképezzük a szerdai ellenfelet, amelynek vannak erősségei, de mint minden csapatnak, hiányosságai is. Ezeket próbáljuk majd meg kihasználni, és ha sikerül, akkor meglepetést okozva, három ponttal térhetünk majd haza.”

Ahogy első csapatunk kupamérkőzésének, úgy a szerdai bajnokinak is a DEAC Sporttelep ad otthont. Az eddigi szereplések alapján kiegyenlített mérkőzésre lehet számítani, a két csapat egyformán 16 pontot szerzett eddig (a DEAC a legutóbbi játéknapon, a listavezető BKV Előre, csapatunk szombati hazai ellenfelével szemben veszítette el veretlenségét), a hazaiak néggyel jobb gólkülönbségük miatt állnak eggyel jobb pozícióban.


NB III KELETI CSOPORT, 8. FORDULÓ

DEBRECENI EAC (5.)–KISVÁRDA MASTER GOOD (6.)

Debrecen, DEAC Sporttelep, szerda, 16.00

Vezeti: Kátai Gábor (Ancsin Zoltán, Pogonyi Ferenc)


A borítófotón: Himics László (jobbra) számára is kihívást jelent a mérkőzés

Fotó: Ombodi Tamás


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló