Most kell megmutatni!

2022-04-08 15:07:20
Kisvárda FC

Az álmok további dédelgetéséhez mindenképpen szükség van a győzelem a Mezőkövesd ellen. BEHARANGOZÓ

A Fehérvár elleni mérkőzés ellen utalt arra Erős Gábor vezetőedző, hogy jó hangulatúak voltak az edzések, kérdés, a szombati, Mezőkövesd elleni hazai fellépés előtti gyakorlásokra mennyire nyomta rá a bélyegét a múlt hétvégi mérkőzés alakulása.

„Most kell megmutatnunk igazán, hogy milyen sportemberek vagyunk, mert lehet kapni pofonokat az élettől, de az a fontos, miként állunk fel belőlük – reagált a felvetésre Erős Gábor vezetőedző. – A fehérvári meccsünk álomszerűen kezdődött és rémalomként ért véget. Természetesen levontuk belőle a következtetéseket, megnéztük azokat a hibákat, amelyek elkövettünk, igyekszünk okulni belőlük. Abból a szempontból könnyebb helyzetben vagyunk, mint egy olimpikon, hogy nekünk nem kell várni négy évet adott esetben az elrontott verseny után, hanem néhány napot követően máris adott a lehetőség a javításra.”

A Mezőkövesd meglehetősen hullámzóan szerepel, az utóbbi időben mintha kezdene újra magára találni a borsodi csapat.

„Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a Mezőkövesd kezd kilábalni a hullámvölgyből, a Fradi ellen jól játszott, aztán a Gyirmót ellen már nyerni is tudott – így Erős Gábor. – Több játékrendszert is próbálnak alkalmazni, ezért nehéz belőlük hajszálpontosan felkészülni, pedig ugye a Supka Attila által vezetett szakmai stábot jól ismerjük. Valami azt súgja, hogy kicsit óvatosabb, az egy pont megszerzésére törekvő ellenfélre számíthatunk, mi viszont nagyon nem szeretnénk, ha be kellene érnünk a döntetlennel, hiszen a hónapok óta dédelgetett álmok eléréséhez hazai pályán mindenféleképpen győzelemre van szükség.”

Az utóbbi hónapokban többször is előfordult, hogy nem sikerült megtartani a nagyobb vezetést. Ez ellen mit kellene tenni?

„Valószínűleg a koncentráció hiányára fogható, hogy így jártunk néhányszor – véli a vezetőedző. – A bajnokság vége felé járunk, sűrű volt a program, ilyen-olyan okokból több hiányzónk is volt, őket nehezen tudtuk pótolni, de hiba lenne erre fogni a botlásokat, hiszen máshol is küzdöttek ilyen problémákkal. Nem is takarózunk ezzel, inkább abban bízom, hogy kitisztulnak a fejek, és mindenki a saját feladatára koncentrál majd. A Gyirmót elleni meccs előtt mondtam, hogy ha vért izzadva is, de nyernünk kell, nos akkor vért is izzadtunk a három pontért. Azt sem bánnám, ha a a legutóbbi győzelmünkhöz hasonló módon gyűjtjük be a három pontot, csak legyen meg az újabb siker.”

A csapatból egész biztosan hiányzik majd Anton Kravcsenko, aki a fehérvári kiállítása utáni egy meccsre szóló eltiltását tölti.


A borítófotón: A Mezőkövesd elleni augusztusi hazai meccsen Jaroslav Navrátil szerezte a második gólunkat

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Kecskeméti TE
1-0
0-0
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2023-05-26 18:15
OTP Bank Liga, 33. forduló