„Mit csinálsz, Tesó?”

2022-01-17 14:50:18
Kisvárda FC

Az immár kétgyermekes apuka, Jaroslav Navrátil honfitársai ellen játszhat kedden.

Mozgalmas heteken van túl Jaroslav Navrátil, aki a téli szünetben sem igazán tudott pihenni. Szélsőnknek karácsony első napján megszületett második fiúgyermeke, Nox, aki szerencsére édesanyjával együtt jó egészségnek örvend.

„December 19-én játszottuk az utolsó mérkőzést Kisvárdán, másnap utaztunk Hollandiába, ahol több évet is játszottam, és a párom révén is kötődöm az országhoz – elevenítette fel a történteket Jaroslav Navrátil. – Aztán két napot Csehországban is töltöttünk, majd visszautaztunk Hollandiába. A gyermek érkezése eredetileg január hetedikére volt kiírva, de az utolsó kontrollnál az orvos közölte velünk, hogy a baba elég nagy ahhoz, hogy beinduljon a szülés korábban. Gondoltuk, egy héttel hamarabb megtörhet az esemény, esetleg az én születésnapomon, harmincadikán, ám végül már karácsonyra megérkezett a kis Nox, aki a hollandiai Almelóban látta meg a napvilágot.”

A fotón: A Navrátil-fivérek, a kisebbik, Nox karácsonykor született


Az őszi szezonban öt gólt szerzett szélsőnk természetesen kapott néhány nap pluszszabadságot, de az edzésekkel a pompás napok közepette sem állt le.

„A gyermek születése adminisztrációs feladatokkal is járt, meg aztán otthon elkelt a segítség, de az edzésterv alapján előírt futómunkát így is el kellett végeznem, ez természetes. Más kérdés, hogy teljesen más csapattal edzeni, mint egyedül, de a kondícióm megtartásához ezek az alkalmak is fontosak voltak. Ugyanakkor sosem volt problémám a futball fizikai részével, így hamar be tudtam kapcsolódni a csapatmunkába is” – így Jaroslav Navrátil.

Csapatunk következő ellenfele a cseh Banik Ostrava lesz. Cseh játékosunk számára bizonyára plusz motivációt jelent honfitársai ellen játszani.

„Egy kicsit mindenképpen, de hozzáteszem, az elmúlt kilenc évben nem játszottam cseh csapatban és még csak cseh csapat ellen sem – beszélt a különös helyzetről Jarek. – Nem gondolnám, hogy a Banikból bárki is ismerne engem, ahogy én sem ismerek közülük személyesen senkit. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak én, hanem valamennyi társam a legjobbját akarja adni a keddi edzőmeccsen, úgy érzem, jó úton járunk.”

Nem kétséges a csapat egyik mókamestere Jaroslav Navrátil, aki egyre többször használ magyar szavakat is. Netán a csehül, hollandul és angolul beszélő játékosunknak a magyar lesz a negyedik nyelve, amit megtanul?

„Biztos, hogy nem, mert nagyon nehéz – mosolygott a szélső. – A nagyobbik fiam Kisvárdán kezdi majd óvodát, biztos vagyok benne, hogy ő hamarabb megtanul magyarul, mint én. Nekem az már nagyon jól megy, hogy „mit csinálsz, Tesó?”, „jó étvágyat”, és néhány alapszinten fontos kifejezés, a színeket is tudom magyarul, de nagyon nehéz nyelv.”


A borítófotón: Jaroslav Navrátil (jobbra) úgy véli, jó úton jár a csapat

Fotó: Ombodi Tamás


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló