Mintha újjászületnének

2023-10-20 15:03:09
Kisvárda FC

Vezetőedzőnk szerint nem csupán egy gól dönti majd el a Mezőkövesd elleni alsóházi hazai meccset. BEHARANGOZÓ

Kilenc (pontosabban az előző bajnokság utolsó fordulójával együtt) tíz idegenben játszott mérkőzés után végre hazatalált csapatunk, és szombaton hosszú idő után mérkőzhet ismét a Várkerti Stadionban. A Mezőkövesd Zsóry ellen 12.30-kor kezdődő mérkőzés nemcsak a csapat őszi hazai premierje lesz, hanem Mátyus János vezetőedző kisvárdai bemutatkozása is.

„Hatalmas várakozásokkal tekintünk a mérkőzés elé, és anélkül, hogy közhelyeket pufogtatnék, mindenképpen szeretnénk eredményesek lenni –­ mondta a meccset megelőző utolsó, pénteki edzést követően Mátyus János. – Úgy látom, az elmúlt időszak nehézségeiből a lelki részt illetően a csapat kilábalt, nagyszerű két héten vagyunk túl, jól dolgoztunk, közös programunk is volt, rengeteget beszélgettünk és persze edzettünk is. Úgy érzem, készen állunk, és mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot.”

A folyamatos idegenbeli portyázás után a csapatot feldobja a tudat, hogy végre hazai környezetben játszunk?

„Kicsit úgy érezzük, mintha újjászülettünk volna, aztán persze majd meglátjuk, hogy mit hoz a mérkőzést, de a remélhetően szép számban jelenlévő szurkolóink más csapatot láthatnak majd, mint eddig idegenben” – véli Mátyus János, akitől azt is megkérdeztük, ismerve az ő és a mezőkövesdi edző, Kuttor Attila ars poeticáját, akár egy gól is eldöntheti a mérkőzést? ­– Nem gondolom, hogy egy gól dönthet. Nagyon tisztelem az ellenfél vezetőedzőjét, kollégámat, aki szintén védőjátékos volt, de úgy érzem, ezen a meccsen több gól is születik majd.”

A Mezőkövesd is éppúgy négy pontot szerzett eddig, mint a Kisvárda, mindkét csapat idegenben gyűjtötte be az egyetlen győzelmét. A Mezőkövesd Kecskeméten nyert, ami arra is utal, hogy mindenképpen veszélyes csapat.

„Két borzasztó nehéz helyzetben lévő csapat találkozik egymással, ennek megállapításához elegendő ránézni a tabellára – így Mátyus János. – Ettől függetlenül jó mérkőzést váruk, és ellenfelünk jobb csapat attól, mint ahogy a helyezése mutatja, de azt szeretnénk láttatni, hogy mi is jobbak vagyunk attól, amit a pozíciónk sugall.”

Mátyus János továbbra sem számíthat a bokatörése után műtéten áteső Milos Szpaszicsra valamint a Puskás Akadémia elleni meccsen kiállított, egy bajnokira szóló eltiltását töltő Alaksandar Jovicicra.


A borítófotón: Nincs mese, kezünkbe kell venni az irányítást!


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló