Mint a fagylaltos, meg vagyunk átkozva

2023-11-12 16:57:05
Kisvárda FC

Újabb vereség, immár hazai pályán is egymás után a második. BESZÁMOLÓ

Csak fordul a kocka – reménykedtünk a Kecskemét elleni meccs előtt, amelyet újabb edzőváltás és néhány személy-, valamint szerkezeti csere előzött meg. Még közvetlenül a kezdés előtt is, hiszen eredetileg Danijel Petkovics védett volna, de a bemelegítésnél megsérült, így ismét Kovács Marcell állt a gólvonalra. Ezzel két, a fiatalszabálynak megfelelő játékos kapott helyet Feczkó Tamás vezetőedző kezdő tizenegyében, hiszen oda Raul Stefant is benevezte. Jaroslav Navrátil viszont kimaradt, a 99 bajnoki meccsnél tartó szélsőnket betegség döntötte le a lábáról.

Mario Ilievszki ebben a bajnokság most először jutott szerephez kezdőként, és nyomban meghálálta szép akció után fejesgóllal. A gól után értelemszerűen alakult a meccs képe: a Kecskemét ment előre, mi pedig jól tömörültünk. Úgy tűnt, szünetig marad a vezetésünk, de egy tizenhatoson belüli szituációt kétféleképpen ítélt meg a játékvezető, a végleges döntés pedig a tizenegyes maradt, amit gólra váltott, és egyenlített a KTE

A második félidei harcmodorunkon érezhető volt, hogy csak a győzelem az elfogadható, mentünk előre, de gólt kaptunk. Mi másból, mint szögletből, majdnem ugyanakkor és ugyanúgy, mint a ZTE ellen. Tényleg el vagyunk átkozva, mint az a bizonyos fagylaltos, Bagaméri. Főként, hogy minden igyekezet és akarat dacára az egy pontot sem sikerült megmenteni, holott Branimir Cipeticnek volt rá lehetősége.

Veszítettünk, hazai pályán egymást követő második alkalommal, a Kecskemét pedig ebben a bajnokságban először nyert idegenben.


OTP BANK LIGA: 13. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–KECSKEMÉTI TE 1–2 (1–1)

Várkerti Stadion, 2141 néző, v.: Berke (Márkus T., Berényi Á.)

KISVÁRDA: Kovács M. – Melnik, R. Stefan (Camaj, 68.), Jovicic, Széles, Alic (Körmendi, 89.) – Cipetic, Nikolov (Lucas, 81.), Ötvös – Balogh N. (Makowski, 68.), Ilievszki (Vida K., 81.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

KECSKEMÉT: Varga B. – Szabó A. (Májer M., a szünetben), Belényesi Cs., Szalai G. – Szűcs K., Vágó L., Szuhodovstki (Szenfrei Á., 79.), Leoni – Zsótér (Meszhi, 54.) – Horváth K., Tóth B. (Pálinkás, 64.). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Ilievszki (1–0) a 8., Horváth K. (11-esből, 1–1) a 45+3., Vágó L. (1–2) a 67. percben


A gólok története

8. perc: Balogh Norbert vezette a labdát a tizenhatoson előterében balról keresztbe, majd jobbra Melnikhez passzolt, ő lágyan középre ívelte a labdát, a védők mögül kibújó Ilievszki pedig két éterről a kapu jobb oldalába fejelte, 1–0.

45+3. perc: Leoni épphogy elpöckölte a labdát a tizenhatoson belül Ötvös elől, utóbbi a rúgómozdulat közben eltalálta korábbi játékostársa talpát. A játékvezető elsőre ugyan kifelé ítélt szabadrúgást, de a VAR-ozás után változtatott rajta, a büntetőpontra mutatott. A tizenegyesből Horváth Krisztofer jobbal a jobb felső sarokba vágta a labdát a jó irányba vetődő Kovács Marcell felett, 1–1.

67. perc: Horváth Krisztofer baloldali szöglete után a másik oldalon Belényesi Csaba az alapvonalról fejelte középre a labdát, ami pattant egyet, és Vágó Levente hat méterről jobbal a kapu közepébe lőtte, 1–2.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló