Miénk a sportszerűségi díj

2023-05-30 20:46:56
Kisvárda FC

Érintve voltunk a RangAdó-gálán, az NB II-es elsőségek után az élvonalban most először lett miénk ez az elismerés!

Immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a RangAdó díjátadó gálát, amely során a 2022-2023-as szezon legjobbjait jutalmazták. A díjakat az M4 Sport közszolgálati sportcsatorna stúdiójában adták át.

A kedd este programra tűzött műsorból kiderült, hogy kisvárdai érdekeltség is volt a díjátadón, a legutóbbi bajnoki évben miénk volt a legsportszerűbb csapat, így nekünk járt a 2022-2023-as Fairplay-díj az OTP Bank Ligában. A díjat Révész Attila sportigazgató vette át Makray Balázstól, az MLSZ Fairplay Bizottságának elnökétől.

Ötéves NB I-es történetünk során most először voltunk érdekeltek a RangAdó-gálán, viszont nem minden előzmény nélküli ez a díj. 2011 és 2016 között ugyanis hat egymást követő alkalommal is miénk lett a sportszerűségi díj abban a bajnokságban, ahol elindultunk – háromszor az NB III-ban és háromszor az NB II-ben. Közben pedig az eredményességre sem lehetett panasz, hiszen a harmadosztályú bajnokságot rendre meg is nyertük és akkoriban kezdtünk el az eredményességet tekintve is „combosodni” a másodosztályban is.

A díj átvételekor Révész Attila elmondta, a klub filozófiájában mindig is fontos szerepet játszott a sportszerűség, és bár az NB I-ben kezdetben küzdeni kellett az elfogadtatásunkért, a mutatók évről évre javultak, a mostani bajnokságban kaptuk a legkevesebb sárga lapot (61), és hét mérkőzésen egyetlen figyelmeztetésben sem részesültünk, négy esetben pedig csak egy sárgát osztottak ki a játékvezetők.


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló