Micsoda vég!

2022-11-05 19:29:50
Kisvárda FC

A hosszabbításban szerzett góllal szereztük meg a győzelmet Felcsúton. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Miután Hindrich Ottónak az egyik hétközi edzésen eltört a keze, kapusposzton változtatásra volt szükség a Puskás Akadémia elleni szombati bajnoki mérkőzésre. Artem Odincov állt a gólvonal elé, akitől nem állt messze a feladat, ismerte már a Pancho Aréna légkörét, húsvétvasárnap is az ő nevéhez fűződött, hogy kapott gól nélküli meccs után térhettünk innen haza.

Hej Viktor eltiltása lejárt, Jasmin Mesanovic is felépült fejsérüléséből, így ők is visszanyerték helyüket a kezdő tizenegyben, amelyben Matheus Leoni sérülése miatt Ionut-Andrei Peteleu is helyet kapott.

Jaroslav Navrátil megugrása volt az első igazán veszélyes momentum, aztán Ötvös Bence próbálkozott egy félpályás kapuraíveléssel, de kevéssel célt tévesztett. A mi kapunk előtt Peteleu mentett nagyot Nagy Zsolt lövése után, aztán túlkombináltak egy helyzetet a hazaiak. Driton Camaj viszont lelesett egy keresztpasszt, de kicsit szűken passzolt Rafal Makowskihoz, aki a kapusba lőtte a labdát. A félidő hátralévő részében is mi voltunk a veszélyesebbek, a névnapját ünneplő Széles Imre Antal ollózással is próbálkozott egy szöglet után – pontrúgásokból egyébként is gyakran veszélyeztettünk.

A második játékrész sem hozott nagy változást, legfeljebb csak annyit, hogy inkább a házigazda támadott többet. Legnagyobb helyzetét az ifjú Gruber Zsombor puskázta el, ami arra figyelmeztetett, hogy vigyázni kell a labdaeladással, még az ellenfél térfelén is, hiszen az az akció is úgy indult. A mi részünkről Makowski és Mesanovic egy-egy megugrása okozott veszélyt, majd jött a ráadás... Ekkor Navrátil vitte el a labdát, lövését azonban Tóth Balázs védte – éppúgy, mint legutóbb ugyanitt, amikor szintén a hosszabbításban rontott helyzetet a vseh szélső, akkor maradt a 0–0. Most nem, mert még ugyanabból az akcióból a léc alá ragasztotta a labdát Mario Ilievszki, megszerezve ezzel a győztes találatot.

Újrakezdésre pedig nem maradt idő, a három ponttal pedig újra ott vagyunk a második helyen.


OTP BANK LIGA: 14. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1120 néző, v.: Antal P. (Garai P., Bornemissza)

PUSKÁS AKADÉMIA: Tóth B. – Mezgrani, Batik, Stronati, Ormonde-Ottewill – Corbu, Van Nieff (Favorov, a szünetben) – Slagveer (Skribek, 57.), Gruber (Urblík, 67.), Nagy Zs. – Zahedi (Colley, 81.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

KISVÁRDA: Odincov – Hej, D. Kovacic, Széles, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnik, 63.) – Navrátil, Makowski (Ilievszki, 72.), Camaj (Vida K., 72.) – Mesanovic (Lucas, 84.). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Ilievszki (0–1) a 92. percben


A gól története

92. perc: Lucas talppal tolta a labdát Hej elé, akinek 18 méteres, ballábas lövése levágódott Stronatiról, a labda pattant egyet az ötösnél, majd Ilievszki balról ballal a léc alá bombázta – a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé, 0–1.


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló