Micsoda tekerés!

2020-04-12 12:50:38
Kisvárda FC

Három éve ezen a napon történt: A jobbhátvéd győztes góljával nem került csavar a történetbe.

A 2016-2017-es bajnokság tavaszi szezonjában az NB II-ben a feljutásért küzdő Kisvárda Master Good mind a kilenc hazai mérkőzését megnyerte, de idegenben csak egyszer, Cigándon tudott három ponttal gazdagodni (2–0). Ezután a – sorozatunkban már életre keltett – szomszédvári rangadó után három nappal, hétközi mérkőzésen fogadta a Várda a Csákvárt. Az első mondat alapján nem nehéz kitalálni, hogy meg is nyertük azt az összecsapást – a győzelem különlegességét az adta, hogy a jobbhátvéd pozíciójában szereplő futballista szerezte a győztes gólt. Nem is akármilyet!

„Az első félidő utolsó percében jutottunk szabadrúgáshoz a tizenhatos oldalvonalától, az ötös és a tizenegyespont közötti területről – idézte fel a napra pontosan három évvel ezelőtti, 2017. április 12-i emlékeit korábbi játékosunk, Talabér Attila. – A csákváriak játékát elemezve feltűnt, hogy kapusuk a helyezkedése alapján nem feltétlenül számít ilyen helyzetekből kapura lövésre. Így volt ez annál a szituációnál is, így hát célba vettem a rövid, jobb felső sarkot, és sikerrel jártam. Később derült ki, hogy győztes gólt szereztem.”

A fotón: A 2017-es tavasz alapemberei voltak, balról: Ivancsics Alex, Talabér Attila, Horváth Adrián


Talabér Attila az MTK kölcsönjátékosaként szerepelt Kisvárdán egy évet, az akkori fiatalszabály miatt alapembernek számított a csapatban. Kivételes rúgótechnikával áldotta meg a sors, és nem a Csákvár elleni volt az egyetlen gólja, amit abban a bajnoki évben szerzett.

„Az őszi szezonban a Cigándnak is távolról találtam be, majd Dorogon Fodor András szabadrúgása után voltam eredményes, rendre győztes meccseken – idézte fel kisvárdai találatait az azóta az MTK, a Vasas, a Szeged és újabban a Nyíregyháza Spartacus színeiben megfordult védő. – A szabályok adta lehetőségek miatt abban az évben sok lehetőséget kaptam, a fejlődésem szempontjából meghatározó időszak volt ez a számomra. Főként, hogy nagyszerű csapatban játszhattam, volt kiktől tanulnom. Sajnáltam, hogy nem sikerült feljutnunk, és mivel anyaklubom, az MTK abban az évben kiesett az élvonalból, a folytatásra visszarendeltek, és nem merült fel, hogy esetleg tovább maradjak Kisvárdán.”

Ami pedig a 2017-es tavaszt illeti, a szezonban ekkor aratott egyedül egymást követő két győzelmet a Kisvárda, és a Mosonmagyaróvártól hazai pályán vereséget szenvedő Soroksát botlása (0–1) miatt a feljutást érő második helyre ugrott a tabellán. Nagyobb lett volna az öröm, ha az aznap esti mérkőzésen a Balmazújváros nem fordít a Nyíregyháza Spartacus ellen a 78. és a 94. percben szerzett gólokkal (2–1), mert akkor nagyobb lett volna az előny a fő riválissá előlépett hajdúságiakkal szemben.

Így viszont kezdetét vette a bajnokság végéig tartó húzd meg-ereszd meg játék, amely az utolsó fordulóban, a két csapat egymás elleni mérkőzésével ért véget…

A fotón: Talabér Attilának is köszönhetően biztos lábakon állt a kisvárdai védelem


2017. ÁPRILIS 12.

2016-2017-ES IDÉNY, MERKANTIL BANK LIGA NB II, 29. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–0 (1–0)

Várkert, 1100 néző, v.: Németh Á. (Vígh-Tarsonyi, Pápai)

Kisvárda: Ivancsics – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Lucas, Minczér – Szabó P. (Horváth A., 70.), Bacsa (Gosztonyi, 64.), Cseri T. (Oláh G., 80.) – Horváth Z. Szakmai igazgató: Révész Attila

Csákvár: Kovács D. – Pintér B., Szalai T., Dulló, Baranyai Á. – Bakos Sz., Kékesi A., Mészáros D. – Molnár Cs., Hodgyai (Lőrincz A., 81.), Molnár T. (Sejben, 68.). Vezetőedző: Vincze István

Gól: Talabér (1–0) a 45. percben


A Kisvárda Master Good–Csákvár mérkőzésről készült beszámoló a Kölcsey Televízióban:



A borítófotón: Talabér Attila (jobbra) Fodor Andrással pacsizik


Holnapi emlékünk: Harmadszor is 1–1


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló