„Mi így vagyunk egy csapat”

2022-02-17 17:34:19
Kisvárda FC

Montenegrói szélsőnk számára eddig mindig emlékezetesek voltak a Paks elleni hazai meccsek.

Hazai pályán eddig kétszer játszott a Paks ellen, és mindkét találkozó emlékezetes marad a számára. Az elsőn, 2020. november 20-án két gólpasszal járult hozzá a 3–1-es győzelmünkhöz, a másodikon, 2021. május 9-én megszerezte első NB I-es gólját az 5–1-es győzelemmel végződött mérkőzésen.

Driton Camaj mi másban reménykedik, mint abban, hogy saját maga és a kisvárdai csapat jó sorozata szombaton is folytatódik az atomvárosiak ellen.

„Valóban az egyik kedvenc ellenfelem a Paks, az első asszisztjaimat és gólomat is ellene értem el – mondta Driton Camaj. – Ugyanakkor nagyon jó csapatról van szó, amelyik támadófutballt játszik és ontja a gólokat. Mi viszont abban is jók vagyunk, hogy kevésszer rezdül a hálónk, jó úton járunk, amit a harmadik helyezésünk is mutat. Itthon játszunk, mi vagyunk a favoritok és természetesen nyerni szeretnénk.”

Driton Camaj első NB I-es gólja a Paks ellen született meg Fotó: Móricz Csaba


A szakmai stáb nem szakított a hagyományokkal, és a tavaszi szezonban is megszavaztatja a játékosokat az egyes mérkőzések legjobbjairól. A társak szavazatai alapján Driton Camaj kétszer is elvitte a pálmát: ő lett a Honvéd elleni bajnoki (3–2) és az újpesti kupameccs (1–2) legjobbja.

„Bármennyire is a társaktól kaptam az elismerést, ezt csakis együtt szerezhettük meg, egyedül nem lettem volna rá képes – szerénykedett montenegrói szélsőnk. Örülök az elismerésnek, és ha a társak méltónak tartanak rá, de a csapaté az érdem, és bízom benne, hogy így tudjuk folytatni együtt is. Nem számít, kié a társak elismerése, a legfontosabb a győzelem, ezért dolgozunk mindannyian. Nem tudom, hogy a következő mérkőzésen bekerülök-e a kezdő tizenegybe, de tény, legtöbbször a kispadról kell segítenem. A szakmai stáb döntését mindig is tiszteletben tartom, de jó formában érzem magam, és bízom benne, hogy ott tudom folytatni, ahol az elmúlt meccseken abbahagytam. Mindig is készen állok arra, hogy az első perctől a pályán legyek, és ha megkapom a bizalmat, azt nem úgy szeretném meghálálni, mint az Újpest ellen hazai pályán, amikor kiállítottak. Akkor köszönetet mondtam a csapatnak, hogy a piros lapom és az azzal járó emberhátrány ellenére pontot szereztünk, és egyébként is jellemző ránk, hogy nagyszerű közösséget alkotunk, fantasztikus az öltözői hangulat, és mi így vagyunk egy csapat. Azt hiszem, ezt már többször is bizonyítottuk a pályán, és együtt szeretnénk elérni, hogy a klub történetében először kilépjünk a nemzetközi porondra.”

A társak tavasszal két meccsen is Driton Camajt látták a csapat legjobbjának


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló