Mezőkövesden is szükségünk van a pontokra

2021-12-10 19:52:28
Kisvárda FC

Az esztendőből hátralévő két meccsen, így vasárnap is kőkeményen kell koncentrálni. BEHARANGOZÓ

A bajnokságban eddig kétszer produkált csapatunk hármas nyerőszériát (az 1-3. és az 5-7. fordulókban), és mivel most éppen két győztes mérkőzés van a hátunk mögött (MTK 5–0, Fehérvár 2–1), ezért adott az esély a tripla megtriplázására. Persze, a feladat nem ilyen egyszerű, hiszen a jól szereplő Mezőkövesd vendégei leszünk vasárnap este.

Erős Gábor megbízott vezetőedző az utóbbi hetekben rendre dicsérte a játékosok munkamorálját. Azt a helyzetet is kezelni kell tudni, hogy két egymást követő siker után ne szálljanak el maguktól a futballisták?

„A két győzelem után a hangulattal nem volt probléma, de a hozzáállással és az elvégzett munka minőségével sem – vágott bele Erős Gábor. – Figyeltünk arra is, hogy azért hurráhangulat se uralkodjon el a társaságon, ennek azért határt kell szabni. Az sosem baj, ha jó hangulatban végezzük a gyakorlatokat, de az nem mehet a minőség rovására. Külön hangsúlyoztam azt is, hogy közeledik ugyan a téli zárás, de nem szeretném, ha a figyelem a hazautazás megszervezésére vagy éppen a csomagok pakolására terelődne át. Az utóbbi években volt erre vonatkozó rossz tapasztalatunk, ám most kőkeményen kell koncentrálni a hátralévő két meccsre. Ebben az évben a dobogóról már nem csúszhatunk le, de még nem értünk el semmit, szükségünk van a pontokra ahhoz, hogy igazán elégedettek legyünk, és igazán jó hangulatban teljenek az ünnepek.”

A Mezőkövesd az előző ellenfélhez, a Fehérvárhoz képest más stílusban futballozó csapat. Ez alapjaiban határozta meg a felkészülést? Illetve mi lehet a nagyobb előny: hogy a mi házunk táján ismerjük Supka Attila vezetőedző módszereit, vagy az, hogy ő is tudja, mire számíthat a mi játékosainktól?

„Amellett, hogy a legnagyobb mértékben a saját csapatunkra koncentrálunk, soha nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ellenfelet sem, amelyből most is kellően felkészültünk – véli a megbízott vezetőedző. – Pontosan tudjuk, mire számíthatunk, de azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon jó formában lévő csapathoz utazunk, mióta Supka Attila a vezetőedző, négy győzelem, két döntetlen és az egyetlen, Ferencváros elleni vereség a mérlege. Supka mester jól ismerheti a csapatunkat, hiszen a játékosok nagyobb részével egy éven keresztül együtt dolgozhatott, viszont mi is kellően ismerjük a Mezőkövesdet, ott sem történtek nagy változások az elmúlt időkben. Nagy meglepetést nem okozhat egyik fél sem a másiknak.”

Az Erős-érában játszott három meccsen rendre sikerült megszerezni a vezetést az első tíz percben. Ha most ez nem lesz így, az már nyugtalanságra adna okot?

„Egyáltalán nem – mosolygott Erős Gábor. – Nagyon jó lenne, és megkönnyíthetné a helyzetünket, ha most is korán gólt szereznénk, de erre egyfelől sosincs semmi garancia, meg aztán ellenfél is van a pályán. Nyilván szeretnénk ráerőltetni az akaratunkat a Mezőkövesdre, ha az elején vezetéshez jutnánk, akkor nagyon boldog lennék, de akkor is, ha csak a kilencvenedik percben szereznénk a győztes gólt.”

Erős Gábor nem számíthat a sérült Lucasra és Rubus Tamásra, a múlt héten öt sárga lapja miatt eltiltott Zlicsics Lázár térde pedig az egyik edzésen megsérült, ő hazatért Szerbiába, hogy ott rehabilitáljon, és teljes értékű játékosként térhessen vissza a felkészülés kezdetére.


A borítófotón: Erős Gábor (balra) és Supka Attila ezúttal ellenfelekként találkoznak

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló