Messzire jutni a Vajdaságból

2023-07-19 11:38:22
Kisvárda FC

Egyik nyári szerzeményünk beszélt a korábbi csapata elleni meccs hangulatáról és csapatba kerülési esélyeiről. INTERJÚ

Az ausztriai edzőtáborozás, egyben az előszezon utolsó edzőmeccsét játssza NB I-es csapatunk, amely szerdán 17.30-tól az izraeli élvonalba visszajutott Maccabi Petah Tikva ellen lép pályára. Az otthon játszottakkal együtt eddig öt barátságos meccsen jutottunk túl, ezek mindegyikén pályára lépett új szerzeményünk, Czékus Ádám, aki persze azt reméli, hogy az első bajnokin is beveti majd őt Milos Kruscsics. Vele beszélgettünk.


A szerződés aláírásakor azt mondtad, több lehetőség közül választhattál. Az eddig tapasztaltak megerősítettek abban, hogy jól döntöttél?

Igen, teljes mértékben. Nagyon jól fogadtak a társak, a beilleszkedésem jól sikerült. Meggyőződhettem arról is, hogy jó csapatba kerültem, és komoly a munka is.


Játszhattál a Galatasaray ellen is, de számodra talán a Topolyai SC elleni mérkőzés volt a pikánsabb, hiszen a bácskatopolyai akadémián is szerepeltél. Milyen érzés volt ellenük pályára lépni?

Furcsa, hiszen négy éven át ott nevelkedtem. Különös volt a TSC-címeres mezt meglátni, a csapat ellen játszani, kicsit izgultam is a meccs előtt, de próbáltam a tőlem telhető legjobbat nyújtani. Szerintem sikerült is, de az lett volna az igazi, ha gólt szereztem volna, és erre meg is volt a lehetőségem, sajnos kimaradt a ziccer. Azt a helyzetet talán túlgondolkodtam, hiszen a félpályáról vezethettem a kapusra a labdát, a ciprusiak ellen is volt egy hasonló lehetőségem, akkor jó megoldást választottam, de a jelek szerint nem a legjobbat, mert nem született belőle gól.


Visszatérve a TSC elleni meccsre: volt ismerősöd az ellenfél soraiban?

A játékosok közül már nem nagyon, a szakmai stábnak masszőrként, fizioterapeutaként viszont továbbra is tagja Paróczi Dominik, aki az unokatestvérem.


Újverbászi születésű vagy, miként Kerkez Milos, ráadásul egyidősek is vagytok? Jól ismered őt? Mit üzen a számodra az ő példája?

Sokat játszottam ellene az utánpótlás korosztályokban, jól ismerem, igen. Az ő példája teljesen jól mutatja, hogy alázattal, szorgalommal hova lehet eljutni, akár a Vajdaságból is. Nemcsak nekem, bárki másnak is.


A szerdai edzőmeccs egyfajta főpróba lesz. Úgy tekintesz rá, mint egy utolsó esélyre, amikor meg lehet kapaszkodni a kezdő tizenegyben?

Igen, ahogy az ide érkezésemkor is jeleztem, szeretném bebizonyítani, hogy nemcsak a fiatalszabály miatt van helyem a kezdőcsapatban, hanem alanyi jogon is. Ennek érdekében mindent megteszek, de úgy érzem, nagyon jól néz ki a csapat is, mindenkinek meg kell harcolnia a helyéért.


Tizenegy napja, hogy útra keltetek. Vágysz már haza?

Igen, nagyon. Várom, hogy találkozhassak a szüleimmel, a testvéreimmel, a hétvégén talán lesz lehetőségem kikapcsolódni velük.


Esetedben az otthon mit jelent?

Szabadkát, de Kisvárdán is teljesen berendezkedtem már.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló