Megnyugtató előnyre vágynak

2021-06-18 10:04:50
VLA

Az utolsó osztályozós párharc első meccsét szombaton hazai pályán vívja U17-es akadémiai csapatunk.

Utolsó fázisához érkezett az U17-es osztályozók sorozata, és mivel a Várda LA csapata „túlélte” az előző két kört, most már konkrétan az élvonalba jutásért játszhat. Az oda-visszavágós párharcban az Újbuda FC lesz az ellenfele, amely az alapszakaszban a Budapesti Labdarúgó-szövetség ifjúsági U17-es bajnokságát zárta az élen, így kapcsolódhatott be a regionális bajnoki rájátszás rendszerébe.

Ott – a mieinkhez hasonlóan – mindkét ellenfelüket kettős győzelemmel búcsúztatták: a Pécsi VSK-n két 4–1-es, az SC Sopronon pedig egy 4–2-es és egy 3–2-es sikerrel léptek túl. A négy meccsüknek az összesített gólkülönbsége 15–6, míg a Szolnok után a Budaörsöt búcsúztató VLA-é 16–3.

A korábbi két párharcot idegenben kezdte csapatunk, most, hogy hazai pályán (szombaton 11 órakor) lesz az első felvonás, más alaptaktikát igényel-e a csata?

„Annyiban igen, hogy a hazai első mérkőzésen kellene olyan előnyt szereznünk, ami megnyugtató lenne a visszavágóra – árulta el Révész Csaba, a VLA U17-es csapatának edzője. – Mögöttünk van az elmúlt négy mérkőzés minden élménye és tapasztalata, nagyon készülünk a legfontosabb párharcra, mindent megteszünk hazai pályán annak érdekében, hogy lehetőségünk legyen a szerdai visszavágón a jó eredmény elérésére. A célunk megvalósulásához mindenféleképpen ez kell. Abban is bízhatunk, hogy a legutóbbi párharc második meccsén tudtunk pihentetni játékosokat, ők regenerálódtak a folytatásra, mert azon is sok múlhat, hogy melyik csapat tud jobban alkalmazkodni a nagy meleghez. Továbbá az is fontos, hogy a kispadról beszállva vannak-e olyan játékosok, akik hozzá tudnak tenni a játékhoz. Eddig ebben nem csalódtunk, a korábbi meccseinken mindig lendítettek a cserék a játékunkon. Az ellenfél eredményeiből arra következtetünk, hogy nem véletlenül jutottak el idáig, begyűjtöttük a megfelelő információkat róluk, és bízunk benne, hogy föléjük tudunk kerekedni.”


MLSZ REGIONÁLIS U17 RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

Szombat, 11.00: Várda LA–Újbuda FC


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló