Megmaradt a körúti veretlenség

2023-08-11 23:18:14
Kisvárda FC

Négy ponttal zárta csapatunk a bajnokságot felvezető, három idegenbeli meccsből álló etapot. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A kisvárdai csapatnak második meccsét vezető (az elsőt februárban 2–1-re megnyertük az Újpest ellen) Rúsz Márton sípjelére indult el az OTP Bank Liga harmadik fordulójának nyitó mérkőzése. Csapatunk az első két játéknapon azonos összetételben lépett pályára, ám az MTK ellen több poszton is változott az összeállítás.

Kikerült a csapatból Czékus Ádám, de mivel a fiatalszabálynak továbbra is meg szeretnénk felelni, a kapuban az újonc Kovács Marcell kapott helyet az eddig jól teljesítő Danijel Petkovics helyén. Mivel legutóbb négy napja léptünk pályára, a fizikai mutatókat is figyelembe kellett venni, bekerült a friss erő Jaroslav Navrátil, az ő helyéről Branimir Cipetic visszahúzódott a védelembe, ahonnan most Dominik Kovacic maradt ki. Először kezdett az NB I-ben Körmendi Kevin, ebben a bajnokságban pedig Rafal Makowski (borítófotónkon), Czékus mellett pedig Ötvös Bence volt a másik kimaradó.

A szerkezet is módosult, tekintve, hogy az MTK ereje a középpályán leledzik, Makowski kissé visszalépett, hogy besegítsen Lucasnak és Körmendinek Bognár Istvánék kreativitásával szemben.

Ellentétben a korábbi két meccsel, ezúttal mi kezdtünk labdabirtoklási fölénnyel, ám az újonc Kovács Marcellnek volt előbb dolga a kapusok közül, amikor az első negyedóra végén Kata Mihály lövését védte. Cipetic ugyan egy sorral hátrébb játszott, mint eddig, mégis tőle indultak a veszélyes akcióink, amelyek végén előbb Rafal Makowski, majd Milos Szpaszics lövéseit védte bravúrral Demjén Patrik. Kollégájához hasonlóan Kovács Marcell is tett érte, hogy gólnélküli legyen az első félidő, midőn a középpályás labdavesztés után meglóduló Zsóri Dániel ziccerből leadott lövését védte.

A Puskás-díjas Zsóri helyzete vezette fel a második játékrészt is, de Cipetic nagyot mentett a lövése közben. Föl-alá közlekedtek a pályán a csapatok – különösebb helyzet nélkül. A cserék nekünk tettek jót, a hajrában azt lehet érezni, kár, hogy nem akkor kezdődött a mérkőzés. Ötvös Bence távoli, Jasmin Mesanovic blokkolt és Mario Ilievszki Demjén által védett lövése alkalmával is közel jártunk a győztes gólhoz, ami aztán nem akart megszületni.

Így aztán azt konstatálhatjuk, hogy az egy pont is pont, no meg, hogy nem szakadt meg a Hungária körúti Hidegkuti Stadionban meglévő veretlenségi sorozatunk.


OTP BANK LIGA: 3. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1979 néző, v.: Rúsz (Szécsényi, Aradi)

MTK: Demjén – Várkonyi (Kovács Mátyás, a szünetben), Kádár T., Bobál D. – Hej, Thiam, Bognár I. (Stieber Z., 69.), Kata, Antonov – Németh K. (Molnár R., 82.), Zsóri (Zuigéber, 69.). Vezetőedző: Horváth Dávid

KISVÁRDA: Kovács Marcel – Cipetic, Jovicic, Széles – Navrátil (D. Kovacic, 59.), Lucas (Szőr, 82.), Makowski (Camaj, 59.), Körmendi (Ötvös, a szünetben), Vida K. – Mesanovic, Szpaszics (Ilievszki, 73.). Vezetőedző: Milos Kruscsics


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló