Megkegyelmeztek a vesztesnek

2020-04-23 13:22:34
Kisvárda FC

Három éve ezen a napon történt: Különös oka is volt a szokottnál nagyobb gólörömnek.

A 30. fordulóban a Vác dunaújvárosi otthonában hagyott két pont (3–1-es vezetésről 3–3) ellenére feljutó helyen maradt a Kisvárda Master Good a 2016-2017-es idényben, és a következő mérkőzésen, április 23-án, vagyis három éve ezen napon a 11. helyen álló Zalaegerszeget fogadta.

A két csapat őszi, zalaegerszegi mérkőzésén 3–0-s kisvárdai siker született, és a tavaszi „visszavágón” megismétlődött az eredmény: a várdaiak újra 3–0-ra diadalmaskodtak. Nem olyan simán, ahogy az eredmény mutatja, mert az első félidőben át kellett élni néhány meleg pillanatot, hogy ne szerezzen vezetést a ZTE. Aztán Rajczi Péter a kisvárdaiakat juttatta előnyhöz, amit a második félidőben Fodor Ferenc toldott meg, aztán a harmadik, Horváth Adrián által jegyzett gólnál már hatalmas és felszabadult volt az öröm. De annak megvolt a maga oka!

„A meccs előtt fogadást ajánlott Révész Attila szakmai igazgató ara az esetre, ha Lucas vagy én gólt szerzek – mondta a harmadik találatot jegyző Horváth Adrián. – Három év távlatából talán már elárulható, hogy komolyabb mennyiségű ital elfogyasztását helyezte kilátásba, ha betalálunk, ezért is volt a megszokottól nagyobb az örömünk. Amúgy pompás akciót vezettünk, a középpályáról indulva kényszerítőztem Horváth Zoltánnal, a visszakapott labdát pedig a kapus mellett eltolva váltottam gólra. Ezzel a találattal végleg eldőlt a meccs, de a kitörő gólöröm nemcsak annak szólt. Végül nem hajtottuk be teljesen a fogadást Révész Attilán, mert nagy menetelés közben voltunk, az ő frissességére is szükségünk volt…”

A fotón: Horváth Adrián (fehérben balra) harcban a labdáért Vári Barnabás (19) segítségével és Cseri Tamás (jobbra) bátorításával

Fotók: Nyulak Nikoletta


A Gyirmótról érkezett, korábban Pécsen, Kozármislenyben és a Budapest Honvédnál is megfordult Horváth Adrián azt a fél évet töltötte Kisvárdán, innen visszatért Pécsre, majd Kaposváron keresztül igazolt jelenlegi klubjához, az NB II-es Tiszakécskéhez. Vagyis a jelenleg 32 éves középpályásnak a Kisvárda volt pályafutása egyetlen kelet-magyarországi klubja.

„Akkor azt nem néztem, hogy az ország melyik részébe vezetett az utam, csupán az vezérelt, hogy fel tudjam magam újra építeni a gyirmóti időszakom után – így Horváth Adrián. – Ez sikerült, ráadásul nagyon jó csapatban szerepelhettem, igazán jól éreztem ott magam. Sajnálom, hogy nem jutottunk fel, de ha mindent összevetünk a klub talán jobban járt, hogy csak egy év múlva vezetett az útja az élvonalba. Annak a sikernek már nem lehettem a részese, pedig szívesen maradtam volna, de el kellett fogadnom, hogy a vezetés fiatalabb játékosokkal képzelte el a posztomon a jövőt.”

Ami pedig a felelevenített fordulóban történteket illeti, a Mosonmagyaróvárral döntetlent (1–1) játszó Puskás Akadémiával szemben hétről öt pontra csökkentette hátrányát csapatunk, amelynek új üldözői lettek, hiszen a harmadik-negyedik helyre a játéknap során egyaránt 1–0-ra győztes Békéscsaba (a Csákvár ellen) és Balmazújváros (a Szeged 2011-et győzte le) kapaszkodott fel, ők ekkor kétpontos távolságból követték a Várdát. Az addig harmadik Soroksár a Nyíregyháza Spartacus elleni hazai vereségével (0–1 – az volt későbbi vezetőedzőnk, Dajka László bemutatkozása a nyíregyházi kispadon) visszaesett az ötödik helyre.

A fotón a ZTE ellen pályára küldött kezdő tizenegy, balról: Rajczi Péter, Ivancsics Alex, Talabér Attila, Gosztonyi András, Vári Barnabás, Horváth Adrián, Oláh Gergő, Papucsek Barna, Fodor Ferenc és Cseri Tamás, a képről hiányzik Lucas


2017. ÁPRILIS 23.

2016-2017-ES IDÉNY, MERKANTIL BANK LIGA (NB II), 31. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 3–0 (1–0)

Kisvárda, 1145 néző, v.: Szabó Zs. (Szalai D., Punyi)

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Horváth A., Lucas – Gosztonyi (Szabó P., 79.), Oláh G., Cseri T. (Délczeg, 89.) – Rajczi (Horváth Z., 83.). Szakmai igazgató: Révész Attila

Zalaegerszeg: Szappanos – Angyal Zs. (Szatmári I., 76.), Króner, Polényi G., Forgács A., Oláh B. (Kovács G., 83.) – Nagy T., Végh G. (Kretz, 66.), Bedi – Paudits, Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor

Gól: Rajczi (1–0) a 35., Fodor F. (2–0) a 67., Horváth A. (3–0) a 87. percben


A mérkőzés utáni sajtótájékoztató felvétele megtekinthető itt:



A borítófotón: Horváth Adrián a ZTE ellen szerezte egyetlen kisvárdai színekben elért gólját


Holnapi emlékünk: A döntetlen a másik kapuból


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló