Megfáztunk, eláztunk, kikaptunk

2020-08-17 21:08:25
Kisvárda FC

Ha már nem tudtuk megnyerni, az idénynyitó meccset bizony nem lett volna szabad elveszíteni – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Kertvárosi részen, nehezen megközelíthető helyen, parkolóhelyek nélküli pálya a budafoki, amelyen kilométereket kell gyalogolni ahhoz, hogy az ember eljusson az egyik bejárattól a másikig – ha esetleg eltévesztené a célt. Merthogy sokan eltévesztették a Kisvárda elleni meccs előtt a hétfő esti felfordulásban, így telhetett meg a vendégszektor azok előtt is, hogy a kisvárdai szurkolók megérkeztek a stadionhoz.

A pálya kétségtelenül takaros, tart az építkezés, de a körülmények – még – messze nem NB I-esek. Különösen azok után éreztük így, hogy ömleni kezdett az eső, ami a fedett lelátón is bekéredzkedett, a kiemelten fontos személyiségek páholyában pedig az arcába kapta az ember a permetet.

Mielőtt leszakadt volna az ég és elkezdett volna villámlani, már 1–1 volt az állás. A kezdeti lendület vitte előre a Budafokot, de a saját térfélen elpasszolt labda is kellett az élvonalba 74 év után visszatérő újonc első góljához. Szerencsére megijedni sem volt idő, és Fernando Viana remek egyéni alakítása után máris egyenlő volt az állás.

Majd jött az eső, a levegő lehűlt vagy 15 fokot, irreálissá váltak a körülmények. Vártuk a végét az égi áldásnak, de egyre rosszabb lett a helyzet, így az első játékrész hátralévő része az újszerű és extrém körülményekhez való alkalmazkodással telt. Lucas így is betalálhatott volna egy szépen kijátszott szögletvariáció végén, de a védőbe lőtte a labdát, Kovácsréti Márk pedig hosszan tolta maga elé, holott ígéretes helyzetben lódult meg a bal szárnyon.

Úgy tűnt, a szünetben belátták a várdaiak, hogy ennek az esőnek bizony soha nem lesz vége, így ráéreztek, ezt a meccset csak brusztolva tudják megnyerni. Egyirányúvá vált a forgalom a pályán, hatalmas fölényben játszottunk, de Hej Viktor, Viana és Kovácsréti lövéseit is védte Póser Dániel, majd Cukalasz szöglet utáni sarkazását is. A játékosoknál jóval otthonosabban mozgott volna a pályán a meccset a díszpáholyból figyelő korábbi vízlabdázó klasszis, Dala Tamás, merthogy már állt a víz a játéktéren. A csereként beállt Horváth Zoltán sem tudta kibogarászni a labdát a tömegből és a tócsából, pedig ha igen, megszerezhette volna a Budafok elleni „szokásos” gólját.

Aztán jött még egy pontatlan passz a saját térfélen, a hazai csapat szögletet harcolt ki, a sarokrúgásból pedig gólt ért el. A hátralévő időben mentünk előre becsülettel (nyomban a középkezdés után ott volt a lehetőség, de Cukalasz fejesét is védte Póser), de a labdát már képtelenség volt megjátszani, előreívelni is csak bajosan, a tócsákból strandfocis módon kiemelve.

Ha már nem tudtuk megnyerni ezt a meccset, elveszíteni végképp nem kellett volna. Ezek a pontok úgy hiányozhatnak majd, mint azok, amelyeket tavaly a Kaposvár ellen tékozolt el néhány riválisunk. Ugyanakkor az is hozzátartozik az igazsághoz, rosszkor voltunk rossz helyen, hiszen az újoncokat az első meccsen mindig extra elszántság jellemez, de ezt tudtuk jól. Ehhez a harcmodorhoz pedig jól passzoltak az irreális körülmények, amelyek hozzájárultak a látottak és az erőviszonyok alapján a nem éppen reális eredmény kialakulásához.

Ez azonban még magyarázkodásnak is gyenge, hiszen tény, rosszul kezdtük a bajnokságot. Lesz mit kijavítani!


OTP BANK LIGA: 1. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–1 (1–1)

Budafok, 1700 néző, v.: Pintér Cs. (Huszár, Szalai D. – Káprály, Erdős)

BUDAFOK: Póser – Vaszicsku, Margitics, Romic, Medgyes Sz. – Filkor, Oláh B. – Skribek (Szabó M., 77.), Kulcsár K. (Lőrinczy, 56.), Takács R. – Kovács D. (Zsóri, 61.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Karaszjuk (Szimovics, 63.) – Sassá (Navrátil, 67.), Cukalasz, Kovácsréti – Viana (Horváth Z., 76.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Kovács D. (1–0) a 13., Viana (1–1) a 17., Vaszicsku (2–1) a 80. percben


A gólok története

13. perc: Kovácsréti nem értette meg magát Cukalasszal a saját térfelünkön, utóbbi átlépte a labdát, amire Oláh Bálint csapott le, kiugratta Kovács Dávidot, aki 13 méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtt, 1–0.

17. perc: Viana lefordult Vaszicskuról, megindult a bal oldalon, majd a büntetőterületen belülre érve, 15 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 1–1.

80. perc: Lőrinczy jobboldali szöglete után az Enét magáról lerázó Vaszicsku 10 méterről jobbal a jobb alsó sarokba pörgette a labdát, 2–1.


(Borítófotó: nso.hu/Tumbász Hédi)


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló