Megadtuk a módját a hazai jubileumnak

2021-08-28 20:07:17
Kisvárda FC

Az ötvenedik hazai NB I-es meccsünket megnyerve megerősítettük helyünket a tabella élén – BESZÁMOLÓ.

Ötvenedik hazai meccsünket játszottuk az NB I-ben szombaton, az ilyen alkalmaknak (lásd még az összességében századik fellépésünk a Fradi ellen...) pedig meg kell adni a módját.

Meg is adtuk! Nyertünk, immár harmadik hete állunk az élen, és a következő kettőn is ott leszünk, hiszen nem rendeznek mérkőzést a válogatott szünet miatt...

Kezdés előtt Révész Attila sportigazgató köszöntötte a kisvárdai színekben múlt héten ötvenedik NB I-es meccsét játszó Dombó Dávid kapust. Amikor megszereztük a vezetést, ápolni kellett a jubilálót, de szerencsére folytatni tudta a játékot.

Szóval, bő félóra eltelte után vezettünk, talán nem is érdemtelenül. A félidei statisztika arról árulkodott, hogy mi 11, a Kövesd csak egy alkalommal lőtt kapura (a kaput eltaláló lövések száma 5–1 volt), ezen számok alapján feltétlenül. Előtte már Claudiu Bumba előtt is akadt egy helyzet, a gólra pedig jöhetett volna a gól, hiszen a vezetést megszerző Jasmin Mesanovic másodszor is betalálhatott volna, de azok után, hogy védőjét beforgatta, a labdát a kapusba püfölte. De sebaj, bosnyák támadónk egymást követő harmadik meccsen volt így is eredményes – ilyenre sem volt még példa kisvárdai játékostól.

A második félidőt Marin Jurina ordító, de kihagyott helyzete vezette fel, majd megismétlődött az, ami a Gyirmót ellen három hete szintén hazai pályán: a VAR jelzése alapján kiállították játékosunkat, ezúttal Hej Viktort. Az emberhátrányra a lehető legjobban reagáltunk, birtokoltuk a labdát, nem engedtük kibontakozni a Kövesdet, Azért így is akadt egy-két szituáció, amikor a kapunknál kisegített bennünket a Fortuna, akinek a kegyeiért ugye mindig meg kell dolgozni.

Aztán jött egy remek Bumba-Jaroslav Navrátil összjáték, cseh szélsőnk betalált, ahogy szinte mindig, amikor Káprály Mihály vezeti a meccsünket (hat kisvárdai góljából négyet jegyzett a szombati meccset dirigáló spori jelenlétében).

A hajrában már tényleg „csak” az eredményt kellett őrizni, olykor percekre eldugtuk a labdát a vendégek elől. Joao Janeiro is begerjedt, tüzelte a közönséget, amely méltóképpen megünnepelte a győzelmet.

A listavezető sikerét...


OTP BANK LIGA: 5. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2–0 (1–0)

Várkerti Stadion, 2289 néző, v.: Káprály (Medovarszki J., Csatári)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov (Lucas, 92.) – Navrátil (Czérna, 86.), Zlicsics (Szimovics, 58.), Bumba (Gosztonyi, 92.) – Mesanovic (Ötvös, 86.). Vezetőedző: Joao Janeiro

MEZŐKÖVESD: Piscitelli – Farkas D., Kocsis G., Katanec, Martínez – Karnyicki (Calcan, a szünetben) – Vutov (Drazsics, a szünetben), Chrien (Derekas, 71.), Cseri T. (Madarász, 78.), Besirovic – Jurina. Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerző: Mesanovic (1–0) a 34., Navrátil (2–0) a 65. percben

Kiállítva: Hej az 56. percben


A fontosabb események

34. perc: A Chrien által a saját tizenhatosa előterében eladott labdára Bumba csapott le, Kocsis Gergő nem tudott felszabadítani, Bumba pedig becsúszva a kivetődő Piscitellibe lőtte a labdát, ami Mesanovic elé került, s ő 13 méterről jobbal a bal alsó sarokba gurította, 1–0.

56. perc: Hej és Martínez ütközött az oldalvonalnál, mindketten lent maradtak, a Kövesd jöhetett szabadrúgással. Csakhogy a VAR mérlegelni kezdte az esetet, majd miután Káprály Mihály is visszanézte, kiállította az ellenfelébe beletalpaló Hejt.

65. perc: Bumba ugratta ki a két védő közül a bal oldalon kilépő Navrátilt, aki Katanecet lehagyva, kilenc méterről Piscitelli felett ballal a kapu bal oldalába emelte, 2–0.


A borítófotón: Bohdan Melnik (balra) és Janisz Karabeljov (jobbra) ismét motorja volt a középpályának

Fotó: Nyulak Nikoletta


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló