Még merészebb álmaink is lehetnek

2022-04-23 17:00:58
Kisvárda FC

Megszakítottuk a nyeretlenségi sorozatot, és a lefújás után a második helyre léptünk fel. BESZÁMOLÓ

Feszült vagy felszabadult mérkőzés várható? Miután mindkét csapat közel került a céljai megvalósulásához, de azokat még mégsem érték el teljesen, előzetesen mindkettő benne volt a levegőben, de hamar megkaptuk a választ: vibrált a feszültségtől a levegő.

A keleti rangadót csapatunk kezdte kezdeményezőbb játékkal, de a kezdeti lehetőségek nem jártak nagy helyzetekkel, a pontrúgásokat is megúszta a DVSC, amely idővel kiegyenlítette a játék képét. Különösebb helyzetet nem tudtunk feljegyezni az első félidőben, Varga József távoli lövésénél viszont Artem Odincovnak kellett nyújtózkodnia, hogy a léc alól kitolja a labdát.

A második félidőt vehemensebben kezdte csapatunk, és ez hamar eredményre vezetett: kezezés után tizenegyeshez jutottunk, a büntetőt pedig Claudiu Bumba váltotta gólra az idegőrlő VAR-ozás után. Váltani kellett a Debrecennek, jöttek is előre a vendégek, mi pedig játszhattuk azt, amit nagyon tudunk: kontrázhattunk. Frissítettünk is az ehhez a stílushoz fontos szélső posztokon, és Driton Camaj kétszer is közel járt a második gól megszerzéséhez, majd Herdi Prenga szöglet utáni fejese kerülte el kevéssel a jobb alsó sarkot. Közben Odincovot ápolni kellett, el is ment melegíteni az eddig az NB III-as csapatból ismert Perehanec Zden, aki Dombó Dávid és Mihajlo Hotra sérülése után ülhetett le a kispadra tartalékkapusként. A játékára azonban nem került sor, Odincov bekötött combbal – a kötés szorosságán egyszer állítania kellett Nagy István masszőrnek – hozta le a hajrát. Egy esetben Dorian Babunszki futott túl egy picit a labdán Sós Bence beadása után, majd Baráth Péter fejese súrolta a lécet, de összességében gond nélkül hoztuk le a hátralévő időt, a hétperces hosszabbítást is.

Négy veretlenül letudott meccsel a hátunk mögött nyertünk újra, nagyot léptünk a harmadik hely megóvása felé, és talán még a másodikról sem kell lemondani.


OTP BANK LIGA: 29. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC 1–0 (0–0)

Várkerti Stadion, 2455 néző, v.: Zierkelbach (Márkus T., Berényi Á.)

KISVÁRDA: Odincov – Hej, Prenga, Csirkovics, Peteleu – Melnik (Zlicsics, 72.), Ötvös – Asani (Camaj, 72.), Makowski (Karabeljov, 60.), Bumba (Navrátil, 85.) – Mesanovic. Vezetőedző: Erős Gábor

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes (Tischler, 90.), Ferenczi J. – Varga J. (Bényei Á., 67.), Baráth P. – Dzsudzsák, David Babunkszki, Bódi Á. (Sós B., 67.) – Dorian Babunszki (Bévárdi, 90.). Vezetőedző: Joan Carrillo

Gólszerző: Bumba (11-esből, 1–0) az 53. percben


A gól története

50. perc: Dorian Babunszki átadását fülelte le Prenga még a debreceni térfélén, előrepasszolt labdáját Makowski pörgette fel, Mesanovic pedig már a tizenhatoson belül emelte át a labdát Deslandes felett, miközben a debreceni védő kézzel ért a labdához, a játékvezető megadta a tizenegyest, amit a videós visszajátszás után Bumba három perc múlva végzett el, és jobbal a jobbra vetődő Kosisky mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló